Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeeld van een sollicitatiebrief Sociale sector en onderwijs Sollicitatiebrief politiekundige bachelor

Sollicitatiebrief politiekundige bachelor

'Schandalig' plaatste onderstaande sollicitatiebrief in het forum. De brief wordt met haar toestemming hier overgenomen en besproken.


Politie ‘Naam Korpsdistrict’
Afd. P & O (niveau 5)
t.a.v. de heer …
Antwoordnummer 123
1234 AB Carrierestad

Plaats, 24 oktober 2006


Betreft: vacature Bachelor niveau 5


Geachte heer …,

Met groeiende belangstelling nam ik maandag 16 oktober jongstleden deel aan de informatiebijeenkomst. Hierbij solliciteer ik naar de functie van politiekundige-bachelor, niveau 5.

Het geschetste beeld van de werkzaamheden van een politiemedewerker was mij na afloop van de informatiebijeenkomst volledig duidelijk. Het afwisselende en uitdagende werk onder vaak snel wisselende omstandigheden, het werken in én voor onze samenleving, het contact met mensen en een bijdrage leveren aan een veilig Nederland spreken mij enorm aan.

Ook de leervorm, de combinatie van leren en werken, spreekt mij erg aan. Ik ben zelf ondernemend en actief. Geleerde theorie direct omzetten en toetsen in de praktijk ligt mij daarom goed. Bovendien kan ik via deze leerroute sneller bijdragen aan een algemeen gevoel van veiligheid. Aan dit sociaal belang hecht ik grote waarde. Ook waardering en respect vind ik erg belangrijk. Mede daarom heb ik veel bewondering voor de Nederlandse politiemannen en –vrouwen.

Het hele traject zie ik als een grote uitdaging die ik graag aanga! Ik hoop op basis van bovenstaande gegevens in aanmerking te komen voor de voorselectie.

Met vriendelijke groet,

Naam

Adres

Bijlage: curriculum vitae


Commentaar op deze brief

Al met al zou deze sollicitatiebrief vooral beter worden als de briefschrijfster wat voorbeelden en concrete feiten zou toevoegen die haar ambitie en motivatie overbrengen. De redactie van Carrièretijger hoopt dat dit commentaar 'Schandalig' helpt bij het schrijven van een geslaagde sollicitatiebrief en wenst haar veel succes bij de sollicitatie.

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief/sociaal-en-onderwijs/politiekundige-bachelor Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger