Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeeld van een sollicitatiebrief Sociale sector en onderwijs Sollicitatiebrief trainer

Sollicitatiebrief trainer

'Lonny' plaatste de onderstaande brief en cv in het forum. De brief is met haar toestemming hier overgenomen en besproken.


<naam bedrijf>
T.a.v. <naam>

Betreft: Sollicitatie Gemotiveerde Trainer

Utrecht, <datum>

Geachte heer <naam>,

Op internet vond ik bovenstaande functie, waarnaar ik graag solliciteer.

In mijn werk als loopbaantrainer en adviseur heb ik bewezen een goede gesprekspartner te zijn voor diverse groepen en individuen. Hoewel ik plezier beleef aan deze werkzaamheden, wil ik graag praktischer te werk gaan, vanuit een kader zoals een management systeem. Bovendien ben ik op zoek naar een vaste betrekking.

Bij een werving- en selectiebureau voor <doelgroep> heb ik de fijne kneepjes geleerd van de bemiddeling naar werk en inschatting en onderzoek van motivatie en competenties van kandidaten. Daar, en bij mijn werkzaamheden van de afgelopen twee jaren, heb ik mij onder andere verdiept in het werken met portfolio’s en eerder verworven competenties.

Ik ben op de hoogte van verschillende testmethoden, assessments en diverse managementmethoden zoals competentiemanagement. Wat mij aanspreekt bij de <naam bedrijf>methode, is dat hier geen kant en klare test wordt aangeboden waar een definitief resultaat uitrolt voor een kandidaat. De methode is een aanleiding voor gesprek en verder onderzoek. Bovendien kunnen bedrijven die met de methode willen werken, er zelf mee aan de slag.

Een van de leukste aspecten van werk vind ik het overbrengen van kennis en het trainen in vaardigheden. Ik beleef er plezier in om zaken uit te leggen op een manier die aansluit bij de belevingswereld van de cliënt. Ik ben iemand die zich graag goed voorbereid en op een positieve en enthousiaste manier mensen tegemoet treed. Ik ben leergierig en flexibel en heb veel verschillende bedrijven van binnen gezien.

Bij mijn werk bij <bedrijf> heb ik veel intakeverslagen en offertes geschreven. Ook schreef ik het nieuwsbulletin. De laatste maanden heb ik veel redactie- en vertaalwerk gedaan; van het vertalen van Engelse CV’s en het opstellen van sollicitatiebrieven tot het redigeren van websites en acquisitiebrieven. Mijn Engelse en Franse taalvaardigheid zijn goed, Duits redelijk. Wellicht dat ik met deze vaardigheden iets kan betekenen voor <naam bedrijf>.

Ik zou mij graag verder willen ontwikkelen als trainer/adviseur en ben benieuwd naar de details van de functie. Graag zou ik dan ook uitgenodigd willen worden voor een gesprek. In de bijlage leest u meer over mijn opleiding en werkervaring.


Met vriendelijke groet,

Commentaar op deze brief

Op het eerste gezicht is op deze brief weinig aan te merken. Lonny maakt duidelijk waar ze naar op zoek is en wat ze gedaan heeft. Maar deze brief heeft één bezwaar: hij is wat afstandelijk en niet erg pakkend. Een selectiecommissie die meer van deze brieven krijgt, zal deze brief niet speciaal onthouden als 'ha, leuke brief, interessante kandidaat, moet zeker op de stapel 'geschikt'.' Lonny is er dus eigenlijk niet goed in geslaagd de AIDA-formule toe te passen. AIDA staat voor Aandacht trekken, Interesse wekken, Desire opwekken en Aanzetten tot actie.

Hoe zou Lonny deze aspecten beter kunnen verwerken in haar brief?

Overige opmerkingen over deze brief:

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief/sociaal-en-onderwijs/trainer Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger