Voorbeeld sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang

Jouw naam

Adres

Postcode en plaats


Naam bedrijf

T.a.v.

Adres

Postcode en plaats


Plaats, datum


Betreft: vacature pedagogisch medewerker

 
Geachte mevrouw Jacobs,

Op www.vacaturekinderopvang.nl las ik dat u op zoek bent naar een pedagogisch medewerker voor uw vestiging van Kiekeboe Kinderopvang in Amsterdam. Met deze brief wil ik u laten weten dat ik graag voor deze vacature in aanmerking kom.

Na het afronden van de mbo-4-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang ben ik als pedagogisch medewerker aan de slag gegaan bij kinderdagverblijf Koekeloere in Diemen. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met de opvang, verzorging en  ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van nul tot en met vier jaar. De ontwikkeling van de kinderen hield ik bij in hun persoonlijke kindboek. Ik vind het erg leuk om kinderen het gevoel te geven dat ze ‘thuis’ zijn. Dit doe ik door leuke dingen met ze te ondernemen, zoals liedjes zingen, knutselen en - als het weer het toelaat - lekker buiten te spelen. Tijdens de activiteiten leer ik ze op een leuke en speelse manier onder meer discipline en respect voor elkaar te hebben.

Naast mijn werk als pedagogisch medewerker ben ik in mijn vrije tijd gymjuf bij turnverenging de Molenwiek in Diemen. Ik geef er gymles aan kinderen van twee tot en met vier jaar. Door rennen, ballen, rollen, klimmen en andere speelse oefeningen ontwikkelen kinderen hun motoriek en leren ze grenzen te verleggen.

Wat me bijzonder aanspreekt in Kiekeboe Kinderopvang is de duidelijke pedagogische filosofie en dat het een jonge, open en dynamische organisatie is die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Ik zou het erg leuk vinden om deel uit te mogen maken van de ‘Kiekeboefamilie’ en jullie te helpen bij het verder laten groeien van Kiekeboe Kinderopvang.. Proactief, collegiaal, integer, flexibel en enthousiast zijn eigenschappen die mij typeren. Ik kan me zowel in Nederlands als in het Engels uitstekend uitdrukken.

Ik hoop echt dat deze sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek licht ik heel graag mijn gedrevenheid en enthousiasme voor de functie toe.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Sociale sector en onderwijs Voorbeeld sollicitatiebrief pedagogisch medewerker kinderopvang