Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeeld van een sollicitatiebrief Sociale sector en onderwijs Sollicitatiebrief coördinator educatiecentrum

Sollicitatiebrief coördinator educatiecentrum

Deze sollicitatiebrief is op het forum geplaatst door Marc. De brief is met toestemming van de auteur hier gepubliceerd en besproken.

De vacature: Coördinator educatiecentrum

Voordat je een brief gaat schrijven lees je de vacaturetekst natuurlijk goed door.

Wat moet je doen?

Als coördinator kom je te werken in het informatiecentrum van het natuurgebied De Biesbosch. De coordinator ontwikkelt lesprogramma´s, onderhoudt contacten met scholen, organiseert lessen en geeft ze. Als de beheerder van het informatiecentrum afwezig is, vervangt de coördinator hem.

Wat moet je kunnen/zijn?

De organisatie zoekt iemand:

De brief

Organisatie, naam, adres, woonplaats
***

Betreft: vacature coördinator educatiecentrum Biesbosch

Eindhoven, dinsdag 9 mei

Geachte mevrouw XXXX,

Toen ik vorige week op elandsafari was in Zweden en er zo’n groot dier voorbij liep dacht ik: waarom niet solliciteren bij organisatie X? Naar aanleiding van uw advertentie op uw website, en het telefoongesprek dat ik afgelopen maandag met u had, wil ik u graag wijzen op de bijdrage die ik kan leveren aan het educatie bezoekerscentrum Biesbosch.

Als aardrijkskunde docent in opleiding heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het werken met kinderen van verschillende middelbare opleidingen. Regelmatig trek ik er met leerlingen op uit om onderwijs te verzorgen in het veld. Ik vind het leuk om mensen iets te leren en om lesprogramma’s te ontwikkelen. Zo heb ik in een project leerlingen de bodemstructuur rond de school laten onderzoeken. Ik ben van mening dat mijn initiatieven relevant zijn voor de functie die u aanbiedt.

De doelstellingen van uw organisatie spreken mij bijzonder aan. Vooral de combinatie van het beheren van fysische – en cultuurhistorische elementen in het landschap en het laten terugkeren van verdwenen flora en fauna. Ik hecht veel waarde aan deze doelstellingen. Regelmatig trek ik met mijn vriendin er op uit, om te genieten van het landschap en de werking van de natuur. Ik denk dat mijn nieuwsgierigheid en interesse voor landschap en natuur een goede bijdrage kan leveren aan de doelstellingen van uw organisatie.

Bij het lezen van uw vacature, kreeg ik het gevoel geknipt te zijn voor dit werk. Mijn afstudeerscriptie gaat over activerende didactiek. Op basis van dit onderwerp heb samen met collega’s een project over Amerika georganiseerd. Door de complexiteit van dit project moest ik snel kunnen inspringen op plotselinge veranderingen. Het lijkt mij ontzettend leuk om mijn werk ter beschikking te stellen aan een andere groep mensen. Hoewel ik fysische geografische kennis heb en minder biologische kennis, ben ik wel bekend met de belangrijk relatie van deze twee kennisgebieden. Ik ben geïnteresseerd en graag bereid om mij te verdiepen in de biologie.

Indien u nog vragen heeft, dan ben ik natuurlijk bereid om één en ander toe te komen lichten in een oriënterend gesprek. Ik hoop snel iets van u te vernemen.

Hoogachtend,

......

Bijlage: curriculum vitae

Commentaar op de sollicitatiebrief

Over het algemeen is de brief van Marc een redelijk goede brief. Maar: als je er heel kritisch naar kijkt, valt er nog best het een en ander op aan te merken en te verbeteren. Daarom is het zo belangrijk dat je je brieven door meerdere personen laat nalezen.

Wij wensen Marc veel succes met zijn sollicitaties en graag horen we via het forum of het hem gelukt is de baan te bemachtigen.

Jij ook in deze rubriek?

Zet dan je sollicitatiebrief in het forum en vraag anderen om commentaar. Regelmatig selecteert Carrièretijger er eentje uit de geplaatste brieven.

Auteur: Mariëlle de Groot

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief/sociaal-en-onderwijs/coordinator-educatiecentrum Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger