Sociale sector en onderwijs

Voorbeeldbrieven sociale sector en onderwijs

De sollicitatiebrief van Evelien werd in het forum enthousiast ontvangen. Inderdaad is het een geslaagde, pakkende brief. Natuurlijk zijn er altijd een paar verbeteringen mogelijk. Laten we eens kijken.

Op het eerste gezicht is op deze brief weinig aan te merken. Lonny maakt duidelijk waar ze naar op zoek is en wat ze gedaan heeft. Maar deze brief heeft één bezwaar: hij is wat afstandelijk en niet erg pakkend. Een selectiecommissie die meer van deze brieven krijgt, zal deze brief niet speciaal onthouden als 'ha, leuke brief'.

Over het algemeen is de brief van Marc een redelijk goede brief. Maar: als je er heel kritisch naar kijkt, valt er nog best het een en ander op aan te merken en te verbeteren.

Het is jammer dat Ilsie de genoemde eigenschappen niet van een voorbeeld voorziet, waamee ze aantoont dat ze die kwaliteiten ook daadwerkelijk heeft. Door kort een situatie te beschrijven waaruit blijkt dat ze communicatief vaardig, doortastend en klantgericht is, zou Ilsie de lezer overtuigen. Een goede methode hiervoor is de STAR-methode.

Met je sollicitatiebrief probeer je jezelf te 'verkopen' aan een potentiële werkgever. Een handig hulpmiddel voor het schrijven van een sollicitatiebrief is de AIDA-formule. De eerste zin van je sollicitatiebrief is daarbij het moeilijkst, omdat je daarmee de aandacht van de lezer moet zien te trekken. 'Schandalig' opent haar brief wat weinig pakkend, hoewel ze wel goed probeert haar enthousiasme kenbaar te maken.

Een voorbeeldbrief voor de functie van docent voortgezet onderwijs.

Een voorbeeldbrief voor de functie van leerkracht basisonderwijs.

Voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van pedagogisch medewerker in de kinderopvang.

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Sociale sector en onderwijs