Sollicitatiebrief docent voortgezet onderwijs

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats


Plaats, datum

 
Betreft: vacature docent Duits 0.6 fte
 

Geachte mevrouw Van de Wist,

Op de website van uw scholengemeenschap geeft u aan op zoek te zijn naar een enthousiaste tweedegraads docent Duits. Na ons telefoongesprek van dinsdag jl. ben ik meer en meer enthousiast geraakt en wil ik graag naar deze functie solliciteren.

Vorig jaar heb ik het diploma behaald van de hbo-opleiding Lerarenopleiding Duits en momenteel werk ik tijdelijk (vervanging van zwangerschapsverlof) als fulltime docent Duits op het xxx in Utrecht. Ik geef er les aan de onderbouw van mavo, havo en vwo. Naast mijn werk als docent begeleid ik bij huiswerkinstituut x middelbare scholieren die moeite hebben met het vak Duits. Hierdoor heb ik niet alleen ervaring in lesgeven aan groepen, maar ook in individuele begeleiding.
 
Voor beide functies geldt dat ik mijn werk met veel enthousiasme doe en het als zeer zinvol en dankbaar ervaar. Het geeft mij enorm veel voldoening om te zien hoe leerlingen gedurende een schooljaar groeien in hun ontwikkeling. Enthousiasme is niet het enige dat mij typeert. Ik heb een open, collegiale en flexibele instelling en kan goed in teamverband samenwerken. Ik schep er veel genoegen in om leerlingen te zien groeien en zet me hier voor de volle 100 procent in. 

Uw scholengemeenschap spreekt me aan omdat u veel waarde hecht aan kwalitatief goed onderwijs en een hoog ambitieniveau van leerlingen en leerkrachten. Daarnaast geeft u aan ICT zeer belangrijk te vinden. In mijn lessen maak ik vaak gebruik van beamer en internettoepassingen om het lesmateriaal te verlevendigen en om op de actualiteit in te kunnen spelen. Mijn persoonlijke ervaring is dat leerlingen dit enorm waarderen en hierdoor de soms taaie en droge kost slikken als zoete koek. 

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek met u mijn sollicitatie verder toelichten en zie een uitnodiging graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Sociale sector en onderwijs Sollicitatiebrief docent voortgezet onderwijs