Dienstverlening

Voorbeeldbrieven dienstverlenende/commerciële sector

Met je sollicitatiebrief moet je een sollicitatiecommissie zien te overtuigen van jouw geschiktheid. Je moet jezelf zien te verkopen. Veel sollicitanten lukt dit niet omdat ze hun brief te veel vanuit een ik-perspectief schrijven. Dit geldt ook voor Arjo’s sollicitatiebrief die we hier als voorbeeld behandelen.

De sollicitatiebrief van Angela leest wat rommelig en mag wel wat verkoopgerichter. Een voorbeeld hiervan in haar sollicitatiebrief is de saaie openingszin. Schrijf een verkoopgerichte brief volgens de AIDA-formule.

Een sollicitatiebrief wordt overtuigend als je de AIDA-formule toepast. AIDA staat voor Aandacht trekken, Interesse wekken, Desire opwekken en aanzetten tot Actie. Laten we eens kijken of de brief van Rens aan de eisen van de AIDA-formule voldoet.

Na een pakkende inleidende alinea is het belangrijk je motivatie voor die bepaalde functie bij dat bedrijf goed tot uitdrukking te brengen. De sollicitatiecommissie wil graag weten of jouw motivatie wel de juiste is.

Ingrid heeft een enthousiaste brief geschreven. Het feit dat ze al een (telefonisch?) gesprek heeft gehad, maakt dat ze een gemakkelijker binnenkomer heeft dan sollicitanten die 'koud' solliciteren. Maar ook in zo'n geval moet je je met je brief zien te onderscheiden van de andere kandidaten.

Deze brief is helder, overzichtelijk en to-the-point. De motivatie om als vertaler te willen werken is goed onderbouwd. De ambitie om precies bij dat bedrijf te willen werken, kan iets uitgebreider.

Een voorbeeldbrief voor de functie van telefoniste/receptioniste.

Een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van allround beveiliger.

Een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van secretaresse.

Een voorbeeldbrief voor de functie van accountmanager.

Een voorbeeldbrief voor de functie van intercedent.

Een voorbeeldbrief voor de functie van manager van een restaurant.

Een voorbeeldbrief voor de functie van verkoopmedewerker.

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Dienstverlening