Voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager

Hier vind je een modelvoorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van accountmanager.

Netjes geklede carrièretijgerin toont een voorbeeld van een sollicitatiebrief.Voorbeeld sollicitatiebrief

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: vacature junior accountmanager


Geachte mevrouw Van der Wijden,

Sinds het eerste jaar van de hbo-opleiding Commerciële Economie is het mijn doel om werkgevers ervan te overtuigen dat ze veel meer kunnen doen met uitzendkrachten. Dat heb ik van mijn vader geleerd, die zijn bedrijf succesvol heeft gemaakt zonder vaste medewerkers. Ik heb naast mijn studie gewerkt en stage gelopen bij een uitzendbureau om praktijkervaring op te doen. De vacature van junior accountmanager bij uw uitzendorganisatie voor studenten is mij dus op het lijf geschreven.

Enthousiast, energiek en resultaatgericht zijn eigenschappen die mij typeren. Ik zie het als een uitdaging om van prospects klanten te maken en bestaande relaties nog beter aan de organisatie te binden. Door mijn ruime ervaring als intercedent weet ik wat er in de markt speelt en is het spotten van projecten en opportunities een tweede natuur geworden. Door mijn grote mensenkennis en goede communicatieve vaardigheden weet ik snel het vertrouwen van klanten te winnen en delen zij graag hun toekomstvisie en bedrijfsdoelstellingen met mij.

Wat me aanspreekt in uw uitzendorganisatie is dat het gekenmerkt wordt door een no-nonsense cultuur; de communicatielijnen zijn er kort en hierdoor is de dienstverlening snel, efficiënt en effectief. Uit eigen ervaring weet ik dat dit zorgt voor een prettige samenwerking met zowel collega’s als opdrachtgevers.

In bijgaand curriculum vitae leest u meer over mijn opleiding en werkervaring. Momenteel zit ik in de laatste fase van mijn opleiding en ik verwacht in juli mijn diploma in ontvangst te kunnen nemen. Graag zou ik mijn sollicitatie in een persoonlijk gesprek verder bij u willen toelichten.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Relevante ervaring en competenties om te vermelden

Zaken die relevant zijn voor de functie van accountmanager en die je zeker moet vermelden in je sollicitatiebrief of cv zijn:

  • Ervaring met het verkopen van producten en diensten.
  • Ervaring met het analyseren van nieuwe accounts en het opstellen van een accountplan.
  • De competentie presentatie geven, want je zult regelmatig je bedrijf, producten en diensten presenteren aan nieuwe klanten.
  • De competentie onderhandelen: tot je werk behoort het onderhandelen over offertes en nieuwe contracten.
  • Je communicatieve vaardigheden.
  • De competentie adviseren, want een van je rollen is die van adviseur.
Auteur: Marieke van Oosterhout, met bijdragen van René Pijlman

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Dienstverlening Voorbeeld sollicitatiebrief accountmanager