Sollicitatiebrief verkoopmedewerker

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: vacature verkoopmedewerker
 

Geachte mevrouw De Vlieger,

Op uw website zag ik dat u op zoek bent naar een fulltime verkoopmedewerker voor uw fashionstore in Utrecht. Via deze sollicitatiebrief wil ik u laten weten dat ik erg geïnteresseerd ben in deze vacature.

Uw winkel in Utrecht is bekend terrein voor mij. Ik koop er namelijk bijna al mijn kleding. Ik kom er niet alleen graag vanwege de mooie kleding, ook de prettige sfeer en de vriendelijke medewerkers spreken mij aan. Ik word er altijd snel en aardig geholpen.

Vorige maand heb ik de mbo-2-opleiding Verkoper afgerond en ik zou mijn kennis en vaardigheden graag bij u in de winkel in de praktijk willen brengen. Mode heeft altijd al mijn interesse gehad. Tijdens mijn opleiding heb ik onder meer stage gelopen op de afdeling Damesmode van de Bijenkorf. Ik verkocht er kleding van merken als Sandwich, DEPT en Diesel. Ik lees graag bladen als Elle, Beau Monde en Glossy om op de hoogte blijven van de laatste trens op modegebied.

Uit de advertentietekst begrijp ik dat u op zoek bent naar een verkoopmedewerker die zich goed kan verplaatsen in de wensen van een klant en het een uitdaging vindt om hierop in te spelen. Ik vind het erg leuk om klanten goed te helpen. De ene keer houdt het in dat je de juiste maat van een broek pakt, de andere keer geef je uitgebreid advies over een complete outfit. Dat maakt het werk in een modewinkel ook zo leuk en afwisselend. U vraagt daarnaast om een collegiale en flexibele instelling. Ik werk graag samen in een team om een mooie, nette winkel te creëren. Verder vind ik het geen probleem om op koopavonden of in het weekend te werken.

Ik hoop dat deze sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek licht ik graag mijn gedrevenheid en enthousiasme voor de functie aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Dienstverlening Sollicitatiebrief verkoopmedewerker