Voorbeeld sollicitatiebrief intercedent

Hieronder vind je een modelvoorbeeld van een sollicitatiebrief voor de functie van intercedent bij een uitzendbureau. Monique past de AIDA-formule toe om zichzelf te verkopen: met haar stage-ervaring heeft ze een goede basis en wekt ze de interesse van de recruiter. De kans is groot dat ze wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Model sollicitatie intercedente


Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats
 

Plaats, datum


Betreft: sollicitatie intercedent
 
 
Geachte mevrouw Van de Lover,
 
In vervolg op het leuke gesprek dat ik met u had op de carrièrebeurs van 15 maart jl. solliciteer ik met deze brief op de vacature van intercedent.

In maart van dit jaar heb ik het diploma behaald van de hbo-opleiding Human Resource Management. Tijdens het derde jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij een uitzendbureau en voerde ik alle voorkomende werkzaamheden van een intercedent uit, zoals het voeren van intakegesprekken, het matchen van kandidaten en vacatures en het verzorgen van de administratie. Mijn stageonderzoek richtte zich op de vraag in hoeverre het aanbod van commerciële activiteiten - zoals het werkcafé en speeddates - aansluit bij de wensen en verwachtingen van flexwerkers en klanten. Een aantal van mijn aanbevelingen zijn inmiddels doorgevoerd en hebben onder meer geleid tot een passender aanbod en meer deelnemers.

Door mijn stage heb ik ervaren hoe veelzijdig en uitdagend het werk van een intercedent is. Als intercedent ben je de spil tussen opdrachtgever en werkzoekende en vervul je tegelijk de functie van accountmanager, personeelsmanager én ondernemer. Die combinatie spreekt mij enorm aan en past goed bij mijn vaardigheden en interesses. Commerciële ervaring heb ik onder meer opgedaan als lid van de pr- en sponsorcommissie van studentenvereniging ABC. Door deze functie heb ik een ruime ervaring in netwerken, onderhandelen en op een klantgerichte wijze communiceren.

De reden dat ik bij Uitzendbureau x solliciteer is omdat ik het een prettige, open en professionele organisatie vind. Tijdens mijn studie heb ik via Uitzendbureau x diverse bijbanen gehad en over de dienstverlening was ik erg tevreden. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan opleiding en training en ook dat spreekt me bijzonder aan.
 
In bijgaand curriculum vitae leest u meer over mijn opleiding en werkervaring.
Graag zou ik mijn sollicitatie in een persoonlijk gesprek verder bij u willen toelichten.

Met vriendelijke groet,

Monique Achternaam

Bijlage: curriculum vitae

Analyse van deze voorbeeldbrief

Monique heeft al kennis gemaakt met het werk van een arbeidsbemiddelaar, al was dat in de vorm van stage lopen. Ze laat duidelijk zien dat die stage te vergelijken is met een reguliere baan als intercedent en dat ze in die rol op de juiste plek zit. Met haar verhaal laat ze duidelijk haar enthousiasme en motivatie blijken voor deze functie, zodat dit tevens een goede motivatiebrief is.

Deze brief van een geschikte kandidaat is voorbeeldig en verdient navolging. Een leuke toevoeging in deze sollicitatiebrief voor intercedent is haar ervaring in de commerciële economie. Ze laat zien dat ze het werk bij een uitzendorganisatie in de breedte overziet.

Merk op dat Monique vooral schrijft over haar competenties en vaardigheden, niet zozeer over de kennis die ze in haar studie heeft opgedaan. Competenties kun je per definitie toepassen in het werk, bij boekenkennis van de opleidingen tot intercedent is de inzetbaarheid niet altijd overtuigend.

Ze geeft niet extra informatie over haar bijbanen, omdat die vermoedelijk niet zo relevant zijn. Bovendien heeft de intermediair zelf een heel dossier van Monique. Uiteraard stuurt Monique een aangepast exemplaar van haar cv mee. Daarop worden de belangrijkste bijbanen wel vermeld. Ter illustratie vermeldt ze ook welke stevige functies ze bekleed heeft in haar tijd bij een studentenvereniging.

Deze brief is een schoolvoorbeeld van een motivatiebrief voor starters op de arbeidsmarkt  zonder ervaring. Hij heeft een voorbeeldfunctie en is zeer geschikt om na te doen, maar maak er wel een persoonlijk schrijven van dat over jóu als goede kandidaat gaat.

Verbeterpunten en tips

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit toonbeeld van een goede sollicitatiebrief verder te verbeteren.

Monique zou iets kunnen vertellen over haar communicatieve vaardigheden, omdat die ook zeer belangrijk zijn in het beroep van een intercedent.

Een motivatiebron die je kunt gebruiken bij een sollicitatie op deze functie als intercedent is dat je het fantastisch vindt om mensen in allerlei levenssituaties aan een nieuwe baan te helpen.

In tijden van een krappe arbeidsmarkt is het goed om extra informatie te geven over je competentie om nieuwe kandidaten aan te trekken.

Als je wel al werkervaring hebt, schrijf je daar natuurlijk over met extra informatie over je huidige functie. Maak duidelijk of je in de backoffice werkte, dan wel contact met klanten had.

Let op correcte spelling

Merk op dat 'intakegesprekken' de juiste spelling van de samenstelling is; maak er niet 'intake gesprekken' van.

Aanbevolen websites

Auteurs: Marieke van Oosterhout en René Pijlman

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Dienstverlening Voorbeeld sollicitatiebrief intercedent