Opleiding tot intercedent

Hogeschool Utrecht biedt de Associate degree Intercedent aan; een tweejarig hbo-programma waarbij je alle ins en outs leert van het vak en de uitzendbranche. Vierjarige hbo-studies die goed aansluiten bij dit beroep zijn Commerciële Economie of Bedrijfskunde MER, omdat de zo essentiële commerciële ‘drive’ bij afgestudeerden in deze richtingen al aanwezig is.

Andere hbo-opleidingen

Sommige van deze opleidingen kun je in deeltijd volgen. Met een academische achtergrond ben je eveneens zeer welkom bij het uitzendwezen, maar voor alle richtingen geldt dat commerciële competenties – voor zover ze niet in studie of werkverleden zijn opgedaan –  verworven moeten worden. Dat kan bij veel uitzendbureaus via een intern opleidingstraject; onderstaande links helpen je verder.

Cursussen en trainingen

Gespecialiseerde Opleidingsinstituten

Opleidingsinstituten als Artra Arbeidsmarkttrainingen, Flex-Train en ArmSlag bieden een breed scala aan trainingen en cursussen voor uitzendmedewerkers. Ook als je nog niet werkzaam bent als intercedent, kun je je inschrijven. Kijk voor een volledig overzicht van de instituten (met adresgegevens) op de site van de ABU. Een aantal van deze cursussen leidt op tot het diploma ‘Uitzendmedewerker’ bij de SEU (Stichting Examens Uitzendbranche).

LOI

Bij de Leidse Onderwijsinstellingen kan je je aanmelden voor de cursus ‘Intercedent’. Deze leidt eveneens op voor het diploma ‘Uitzendmedewerker’.

Auteur: Vera van Dijk

Je bent hier: Home Beroep Functies in Economie en management Commercieel Intercedent Opleiding tot intercedent