Voorbeeld sollicitatiebrief manager restaurant

Sylvia schreef onderstaande sollicitatiebrief voor de functie van manager van een restaurant.


Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v. Naam Contactpersoon
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: sollicitatie vacature manager restaurant


Geachte mevrouw Van der Loo,

Gegrilde coquilles met gedroogde tomaat en Molugakaviaar, absoluut mijn favoriete gerecht van uw menukaart. Op www.werkenindehoreca.nl las ik dat u op zoek bent naar een manager voor uw restaurant ‘Amice’. Graag solliciteer ik naar deze veelzijdige en uitdagende functie bij een van de beste restaurants uit de regio Dremelen.

Momenteel werk ik bij Hotel-Restaurant Puur in De Hoog. Begonnen als medewerker bediening ben ik in de loop der opgeklommen tot assistent-manager van de horeca-afdeling. Ik geef er leiding aan twintig Eerste medewerkers/F&B Supervisors en medewerkers bediening en ben onder meer verantwoordelijk voor het efficiënt managen van alle werkzaamheden in de bediening in zowel het restaurant als in de bar. Bij afwezigheid van de Banqueting Manager ben ik tevens verantwoordelijk voor de organisatie van partijen en congressen. Iedere dag weer is het een uitdaging om topservice te bieden, maar als gastvrouw in hart en nieren vind ik niets leukers dan de gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

U vindt in mij geen stressvol persoon, maar iemand die in balans is en daardoor helder kan nadenken, goed kan communiceren en organiseren. Ik vind het heerlijk om met jonge mensen te werken en hen mijn enthousiasme en passie voor de horeca over te brengen. Fouten maak ik liever niet, maar als het onverhoopt toch gebeurt, probeer ik met de nodige creativiteit een oplossing te vinden.  

Na zeven jaar gewerkt te hebben in Hotel-Restaurant Puur ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Restaurant Amice onderscheidt zich van andere restaurants in de regio door de moderne uitstraling, de topservice  - u geeft uw gasten bij binnenkomst bijvoorbeeld een hand - en last but not least: u serveert prachtige en zeer smaakvolle gerechten.

U begrijpt dat het haast onmogelijk is om alle informatie over mijzelf in een brief te verwerken. Daarom zou ik mijn motivatie voor deze sollicitatie graag nader willen toelichten in een persoonlijke kennismaking met u.

Met vriendelijke groet,

Sylvia Culinaria

Bijlage: curriculum vitae

Bespreking van deze brief

Sylvia heeft een goede sollicitatiebrief geschreven:

  • Ze begint met een goede openingszin die zeker de aandacht trekt van de lezer.
  • Uit haar brief blijkt duidelijk dat ze al ruime ervaring heeft als manager in de horeca en ze komt over als een geschikte kandidaat die excelleert in gastvrijheid.
  • Haar motivatiebrief sluit naadloos aan op de vacature, met aandacht voor details die er in de horeca toe doen. Dat haar huidige functie als manager bij een ander type organisatie is (een hotel in plaats van een restaurant), lijkt daardoor een kleiner probleem. Misschien had ze nog wat toe kunnen voegen over haar ervaring met het managen van de keuken van het hotel. 
  • In de afsluiting stuurt ze aan op een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. De manier waarop ze dat doet is creatief: ze suggereert in de laatste alinea dat ze nog meer te vertellen heeft. Dat maakt de lezer nieuwsgierig en prikkelt tot nader contact.
  • In de motivatiebrief ontbreekt een verwijzing naar de vacature en dat is prima! Daarmee vermijdt ze de clichéopening "Naar aanleiding van de vacature van uw bedrijf op ...". Ook het cliché "voor verdere informatie verwijs ik u naar mijn cv" laat ze in de afsluiting van haar motivatiebrief terecht weg. Het curriculum vitae staat als bijlage vermeld en de lezer snapt wel wat daar te vinden is.

Auteur: René Pijlman

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Dienstverlening Voorbeeld sollicitatiebrief manager restaurant