Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeeld van een sollicitatiebrief Dienstverlening Sollicitatiebrief informatiemedewerker

Sollicitatiebrief informatiemedewerker

'Lola' heeft hard gezwoegd op onderstaande brief. Ze plaatste deze in het forum. De brief wordt met haar toestemming hier overgenomen en besproken.


Beste 'voornaam achternaam',

Graag wil ik reageren op de vacature waarin wordt gevraagd naar een dynamische informatiemedewerker. Ik begrijp dat jullie een flexibele medewerker met innovatieve ideeën zoeken in een experimentele omgeving. Omdat het functieprofiel goed aansluit bij mijn kennis, vaardigheden en interesses heb ik besloten te solliciteren. Mijn naam is 'voornaam achternaam', ik ben vorige maand afgestudeerd aan de 'schoolnaam', als 'opleidingsnaam'. Als xx designer verdiep ik me in communicatie, in de breedste zin van het woord.

Wat mij in het bijzonder aanspreekt aan 'bedrijfsnaam' is de diversiteit aan experimentele uitingen voor jong en oud. In de functie van informatiemedewerker komen zowel mijn enthousiasme als mijn kennis goed tot zijn recht. Ik heb altijd veel interesse getoond in de hedendaagse kunstvormen en heb me in het bijzonder gericht op de interactieve en video kunst. Ik heb ervaring met het maken van installaties en het verrichten van onderzoek, maar mijn interesse gaat voornamelijk uit naar de activiteiten rondom de productie. Graag wil ik dan ook de verantwoordelijkheid van informatiemedewerker op mij nemen.

Ik heb zowel ontwerp- als programmeerkennis en kan goed zelfstandig en in teamverband functioneren. Ik ben flexibel, loyaal en enthousiast. Daarnaast ben ik in het bezit van een groot doorzettingsvermogen. Doordat ik altijd veel met verschillende doelgroepen en partijen heb gewerkt, heb ik geleerd goed te luisteren naar mensen, om hun belangen en interesses juist te interpreteren. Ik houd van afwisseling en heb geen enkel bezwaar tegen wisselende werktijden.

Voordat ik aan de studie 'studienaam' begon, heb ik de grafische opleiding 'opleidingsnaam' aan het 'schoolnaam' in ‘plaatsnaam’ succesvol afgerond. Ook tijdens deze studie heb ik geleerd te communiceren met verschillende doelgroepen, voornamelijk op visueel gebied.

Kortom: de kerntaken die jullie stellen in de vacature lijken goed aan te sluiten bij mijn expertise. Daarnaast, wat misschien nog belangrijker is, sluiten de taken goed aan bij mijn interesses.
Voor meer informatie over mijn ervaring en werkzaamheden verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik de gelegenheid krijgen mijn sollicitatie in een oriënterend gesprek toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

voornaam achternaam
adres
telefoonnummer
e-mail
url portfolio website


Commentaar op deze brief

De redactie van Carrièretijger hoopt dat Lola met deze suggesties geholpen is en wenst haar heel veel succes bij haar sollicitatie.

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief/dienstverlening/informatiemedewerker Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger