Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Onderwijs Leraar basisonderwijs Opleiding tot leraar basisonderwijs

Opleiding tot leraar basisonderwijs

De enige opleiding waarmee je een lesbevoegdheid primair onderwijs kunt behalen en dus voor de klas gaan staan, is de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo). Deze hbo-opleiding kan in voltijd, deeltijd of duaal worden gevolgd.

Verkorte studietrajecten

Veel Pabo’s bieden aangepaste studietrajecten aan:

Deze opsomming is overigens niet uitputtend. Veel Pabo’s bieden nog andere opleidingen aan die op maat gemaakt zijn voor bepaalde doelgroepen. Ook kijkt men naar je persoonlijke profiel en achtergrond bij het samenstellen van het studiepakket. Raadpleeg daarom de websites van de hogescholen of bel ze om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden.

Cursussen en trainingen

Een aantal Pabo’s bieden bijscholings- of specialisatiecursussen aan. Bijvoorbeeld een post-hbo opleiding tot intern begeleider, taalcoördinator of remedial teacher.

Speciaal onderwijs

Wil je als leerkracht in het speciaal onderwijs gaan werken, dan vragen de meeste scholen een specifiek diploma. Het betreft hier post-hbo opleidingen die zijn toegespitst op de verschillende doelgroepen (Autisme, Nederlandse Gebarentaal, enzovoorts) in het speciaal onderwijs. Deze opleidingen worden door drie hogescholen aangeboden: 

Auteur: Vera van Dijk

https://www.carrieretijger.nl/beroep/onderwijs/leraar-basisonderwijs/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger