Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Vrouwen Carrière en kinderen

Carrière en kinderen

De meeste vrouwen die kinderen hebben zien zich geconfronteerd met de lastige vraag hoe ze een gezin moeten combineren met een carrière. Natuurlijk, de zorg voor kinderen is geen zaak die alleen vrouwen aangaat. Maar mannen maken zich daar minder druk over: traditionele rollenpatronen zijn hardnekkiger dan je misschien zou verwachten. Er vallen vele keuzes te maken rondom de combinatie van carrière en de zorg voor kinderen. Goede afspraken met je partner, medeverzorgers en de kinderen zelf zijn van groot belang om alles in goede banen te leiden.

Zwangerschap

Veel werkgevers vinden zwangere vrouwen maar lastig. Daarom is het goed om het volgende weten:

Ben je heel fit, of heb je een heel gemakkelijk kind, dan kun je je zwangerschapsverlof misschien gebruiken voor wat extra investering in je carrière. Doe een (korte) cursus of verdiep je in een specialistisch onderwerp.

Kinderopvang

Kinderopvang is op allerlei manieren te regelen:

Er is een kinderopvangtoeslag beschikbaar voor de kosten van de eerste drie vormen van kinderopvang. De meeste werkgevers betalen mee aan een deel van de kosten voor kinderopvang.

Werken in deeltijd

Veel ouders werken in deeltijd. Op die manier hoeven kinderen niet alle dagen naar de crèche.

Thuiswerken

Een manier om flexibel je werktijd in te delen, is thuiswerken. Je kunt:

Vermijd valkuilen van thuiswerken:

Duobaan

In een duobaan (ook wel 'functiedelen' genoemd) verdeel je één functie over twee personen. Dat vergt veel afstemming en goed overleg. Het werkt alleen als je het goed kunt vinden met de persoon met wie je de functie deelt.

De meeste werkgevers zijn niet erg happig op duobanen, maar als het je wat lijkt, is het zinvol om ervoor te strijden. Wees een snelle meid!

Herintreden

Enige jaren voor de kinderen zorgen en daarna weer aan het werk. Veel vrouwen (en sommige mannen) vinden dit een prettige oplossing. Het blijkt in de praktijk alleen niet altijd mee te vallen om weer een baan te vinden. Zo verhoog je je kansen:

Aanbevolen websites

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/carriere/vrouwen/kinderen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger