Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Commercieel Marketing manager Opleiding tot marketing manager

Opleiding tot marketing manager

De meest gangbare opleidingen voor aanstaande marketing managers zijn de hbo-opleidingen Marketing management en Commerciële Economie. Een diploma MM of CE aangevuld met aantoonbare ervaring in marketing, verkoop en of management geeft je een uitstekende uitgangspositie om te solliciteren naar een functie als marketing manager. Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) biedt daarnaast mogelijkheden voor een opleiding tot marketing manager.

Andere hbo-opleidingen

Voor sommige van deze opleidingen geldt dat zij grotendeels dezelfde propedeuse hebben als commerciële economie. Ook met een universitaire opleiding als Bedrijfskunde of Bedrijfseconomie (natuurlijk met marketing keuzevakken) en een paar jaar gerichte werkervaring kun je een baan vinden als marketing manager.

Cursussen en trainingen

De opleidingen van het NIMA worden het meest aanbevolen voor een carrière in de marketing. De NIMA-opleidingen worden door verschillende aanbieders aangeboden. Nima Oriëntatie, A en B kun je ook thuis studeren.

Verder zijn er nog een aantal particuliere instituten die opleidingen verzorgen. Er zijn veel mogelijkheden in zowel opleidingen als vaardigheden.

Auteur: Mariëlle de Groot

https://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/commercieel/marketing-manager/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger