Ik wil weten waar ik goed in ben

Jessica probeerde uit waar ze goed in is

Jessica
"Ik heb de pabo gedaan, maar toen ik klaar was, merkte ik dat ik het niet leuk vond om in de klas voor politieagent te spelen.

Ik ging werken als secretaresse bij een tijdschrift. In zo’n klein team is je functioneren heel zichtbaar. Er was op dat moment een conflict tussen een redacteur en een freelancer. Dat heb ik kunnen oplossen. Ook kon ik het niet laten me te bemoeien met de formule van het blad zodat we interessanter werden voor adverteerders. Tijdens een vergadering heb ik mijn idee heel kernachtig gepresenteerd. De bladmanager vond mij creatief, initiatiefrijk en commercieel.

Volgens mij zou ik een goede marketing manager zijn, want in zo’n functie kan ik leiding geven aan het commerciële beleid. Wel wil ik meer van marketing weten en daarom ga ik beginnen met NIMA A."

Jessica heeft meer inzicht gekregen in haar talenten door te lezen over sociale vaardigheden, professionele eigenschappen en commerciële vaardigheden. Zo kwam ze op het spoor van een commercieel beroep. Onderzoek hoe jij functioneert en welke professionele richting daarbij hoort.

Lees meer over de talentenjacht van Jessica.

Maak werken gemakkelijk. Zoek een baan waarin je profiteert van je talenten. Alles waar je goed in bent, gaat immers makkelijker! Dan moet je natuurlijk wel weten wat je talenten zijn. Vragen je vrienden je vaak om advies? En lopen ze opgelucht de deur uit na een gesprek met jou? Zo'n vaardigheid kun je gemakkelijk verbreden; voor je het weet ben je de belangrijkste adviseur van je baas!

In Functioneren staat een compleet overzicht met vaardigheden en eigenschappen. Loop hier aandachtig doorheen en maak een lijst met plussen en minnen. Bij elke vaardigheid of eigenschap vind je links naar beroepen waarin je die kunt toepassen. Bijvoorbeeld:

Je bent hier: Home Ik wil Ik wil weten waar ik goed in ben