Opleiding tot office manager/directiesecretaresse

Dé opleiding tot office manager/directiesecretaresse is de hbo-opleiding Office Management. Vind je een volledige hbo-opleiding te lang of te zwaar, dan kun je bij Schoevers kiezen voor een Associate degree-programma. Dat is een kortere opleiding dan het volledige hbo-programma. Na het behalen van je diploma kun je besluiten door te gaan met de opleiding op hbo-niveau.

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om te ontwikkelen tot office manager of directiesecretaresse.

Wat voor andere opleidingen kun je doen?

Hbo-opleidingen

Mbo-opleiding

Overige opleidingen

  • Topsecretaresses met de ambitie om office manager te worden, kunnen zich natuurlijk ook richten op een opleiding tot manager.
  • Opleidingsinstituut Schoevers biedt verschillende leergangen voor (directie)secretaresses en office managers. Bij een aantal van deze leergangen krijg je vrijstelling voor de hbo-opleiding Office Management. Je kunt deze leergangen volgen als je mbo-niveau hebt en minimaal drie jaar ervaring als secretaresse of managementondersteuner.

Cursussen

De mogelijkheden om je met cursussen bij te scholen zijn legio. Om je niveau zo op te krikken dat je als directiesecretaresse of office manager aan de slag kunt, zul je je in veel vaardigheden moeten bekwamen en veel competenties moeten uitbouwen. Carrièretijger zet er een aantal voor je op een rij.

  • Notuleren is een belangrijke vaardigheid voor de directiesecretaresse en office manager. Hierin zijn verschillende mogelijkheden voor cursussen bij verschillende aanbieders. Met een cursus steno (snelschrift) kun je alles in rap tempo opschrijven.
  • Ook het schrijven van goede zakelijke brieven kun je leren.
  • En wat denk je van het werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Assertiviteit, klantgerichtheid en omgaan met stress zijn hier enkele voorbeelden van. Ook hierin kun je bij diverse aanbieders terecht.
  • Het spreken en schrijven van een of meer andere talen wordt steeds meer een must voor directiesecretaresses. Leer goed Engels, Frans of Chinees en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.
  • Natuurlijk beheers je Word, Excel en Powerpoint. Meer leren hierover of zelfs een echte specialist worden, kan voor een (toekomstig) office manager of directiesecretaresse zeker geen kwaad.

Auteur: Mariëlle de Groot

Je bent hier: Home Beroep Functies in Economie en management Beleids- en ondersteunende functies Office manager/directiesecretaresse Opleiding tot office manager/directiesecretaresse