Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Functioneren Communiceren Mondeling communiceren Gespreksmodellen Nieuwjaarsspeech

Nieuwjaarsspeech

Bij de meeste managers een jaarlijks terugkerend agenda-item: de nieuwjaarsreceptie met bijbehorende speech. Een uitgelezen mogelijkheid om de toon te zetten voor het nieuwe jaar. Met de volgende tips begin je het nieuwe jaar op een inspirerende, positieve en energieke wijze.

Genereer positieve energie

De essentie van een nieuwjaarsspeech is dat je de aanwezigen de boodschap meegeeft vertrouwen te hebben in het nieuwe jaar en dat je zin hebt om samen met hen aan de slag te gaan om de gestelde doelen te behalen. Een goede nieuwjaarsspeech geeft je medewerkers dus positieve energie en het gevoel waardevol te zijn voor de organisatie.

Wat moet je dan vooral niet doen tijdens een speech?

Tips voor een goede nieuwjaarsspeech

Met alleen de inhoud van je speech ben je er niet; je moet ook uitstralen dat je achter je boodschap staat en echt vertrouwen in je medewerkers hebt. Maak tijdens je speech oogcontact met je toehoorders en wees jezelf. Op die manier kom je authentiek en betrouwbaar over.

En last but not least: zorg ervoor dat je een gevuld glas bij de hand hebt aan het einde van je speech, zodat je kunt toosten op het nieuwe jaar, de mooie plannen en de leuke collega's (en ook op een geslaagde nieuwjaarsspeech!).

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/functioneren/communiceren/mondeling/modellen/nieuwjaarsspeech Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger