Template voor een projectplan

In het artikel over de inhoud van het projectplan lees je wat de opbouw van een projectplan is en krijg je inzicht in het doel van elk onderdeel.

Om het je makkelijker te maken kun je dit Word-bestand of PDF-bestand downloaden. Je vindt hierin de complete inhoudsopgave van een projectplan of Plan van Aanpak met een korte toelichting per hoofdstuk. Je vindt er ook een voorbeeld van een activiteitenplanning.

Omvang en detaillering in verhouding

Met dit template weet je zeker dat je niets vergeet. Je kunt er een plan voor het aanleggen van een grote metrotunnel mee maken, maar ook een eenvoudig plan voor een kort project. De omvang en detaillering moet in verhouding zijn met de omvang van het project. Voor een project waar 500 manuren in gaan zitten (een gemiddeld project in het beroepsonderwijs) heb je aan ca zes A4’tjes met daarbij een goede Activiteitenplanning wel voldoende.

Auteur: Isabelle Langeveld, Helder & Wijzer

Je bent hier: Home Functioneren Communiceren Schriftelijke communicatie Tekstmodellen hanteren Projectplan of Plan van Aanpak Template voor een projectplan