Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Functioneren Communiceren Schriftelijk communiceren Tekstmodellen hanteren Ontslagbrief

Ontslagbrief

Een ontslagbrief moet een aantal gegevens bevatten om echt rechtsgeldig te zijn. Dat is vooral van belang als je met een conflict bij je werkgever opstapt. Als je wel in alle pais en vree ontslag neemt, dan kun je de ontslagbrief aangrijpen als mogelijkheid om ervoor te zorgen dat men nog eens aan je denkt.

Wat móet er in een ontslagbrief staan?

Wil een ontslagbrief rechtsgeldig zijn, dan moet er verplicht een aantal gegevens in voorkomen. Die rechtgeldigheid is belangrijk, omdat je met de brief een juridische overeenkomst wilt ontbinden. De verplichte gegevens zijn:

Stuur je ontslagbrief in het geval van een (dreigend) arbeidsconflict altijd aangetekend. Bewaar een kopie van de brief en het verzendbewijs.

Wat mág er in een ontslagbrief staan?

In principe volstaat één regel in de ontslagbrief: "Hiermee beëindig ik onze arbeidsovereenkomst d.d. 1 augustus 20XX per 1 augustus 20XX."

Dat klinkt wel erg koeltjes, vind je niet? Vooral als je ergens prettig hebt gewerkt en moeite wilt doen om een goede indruk achter te laten, is het goed om wat meer op te schrijven. Dat heeft een aantal doelen:

Voorbeeld van een plezierige ontslagbrief

J.T.A. IJver
Forensstraat 4
1224 AB Slaapstad

Verzekeringsbedrijf Zekerheid
Papierberg 12
1456 GH Werkstad

Slaapstad, 1 juli 20XX

Betreft: verzoek om ontslag

Geachte mevrouw Kamer,
Ik heb de laatste vijf jaar met plezier bij Verzekeringsbedrijf Zeker gewerkt. In het afgelopen jaar heb ik me verder bekwaamd in mijn adviesvaardigheden, en inmiddels heb ik een andere baan geaccepteerd waarin ik deze vaardigheden meer dan in mijn huidige functie zal kunnen toepassen. Ik verzoek u mij daarom ontslag te verlenen per 1 augustus 20XX.

Ik zal ervoor zorg dragen dat de lopende projecten goed gedocumenteerd worden achtergelaten, zodat mijn opvolger daar zonder problemen mee verder kan. Mochten er in de toekomst toch nog vragen zijn, dan ben ik bereid om die te allen tijde te beantwoorden. Ik heb nog twee weken aan vakantiedagen staan, die ik graag zou willen opmaken voor mijn vertrek. Ik hoop dat dat niet op al te grote bezwaren stuit.

Ik bedank u voor de prettige tijd die ik bij Zeker heb gehad. Ik apprecieer dat er altijd veel mogelijkheden zijn geweest voor verdere ontwikkeling. Ik hoop wij elkaar bij volgende gelegenheden nog eens zullen tegenkomen. Ik wens Zeker veel succes en voorspoed.

Hartelijke groet,
Jaap IJver


Aanbevolen website

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/functioneren/communiceren/schriftelijk/modellen/ontslagbrief Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger