Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Economie en management Horeca / recreatie Hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management

Hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management

De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management (ITM) leidt je op voor een leidinggevende functie in de toeristische sector. Je doet onder meer kennis op van reisbestemmingen, bezienswaardigheden, management, marketing en communicatie. Je kunt de opleiding voltijds volgen aan particuliere hogeschool TIO. Er is ook een Engelstalige variant: International Tourism Management. Deze studie wordt ook aangeboden door Breda University of Applied Sciences.

Wat kun je ermee worden?

Door de brede opzet van de opleiding kun je bij vele organisaties in de toeristische sector aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij touroperators, reisbureaus, cruise- en luchtvaartmaatschappijen, hotelketens en attractieparken. Na het afronden van de opleiding kun je onder meer gaan werken als:

Wat zijn de belangrijkste competenties?

Hoe lang duurt de opleiding?

De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management aan het TIO duurt drie jaar. De Engelstalige opleiding aan de Breda University of Applied Sciences duurt vier jaar.

Wat doe je tijdens de opleiding?

De opleiding bestaat uit een propedeusejaar en een hoofdfase van twee jaar. Volg je de Engelstalige variant, dan is Engels de gehele opleiding de voertaal. In het eerste jaar van de opleiding doe je kennis op over verschillende vormen van vervoer, accommodatiemogelijkheden, bestemmingen, verzekeringen en reis- en leveringsvoorwaarden. Op het rooster staan ook vakken als computervaardigheden, commerciële economie en vreemde talen. Zowel in de propedeuse- als in de hoofdfase is er veel aandacht voor communicatie en leidinggeven in de toeristische sector. Tijdens de opleiding loop je een aantal (internationale) stages om praktijkervaring op te doen. Je rondt de opleiding af met een afstudeeronderzoek. Na je afstuderen mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot de opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Heb je een havo- of vwo-diploma, dan ben je met elk profiel (oud of nieuw) toelaatbaar.

Beschik je niet over een van deze diploma's, dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en een assessment. Aan de hand van de uitslagen van deze twee toetsen beslist de toelatingscommissie of je met de opleiding kunt beginnen.  

Hoe weet je of de opleiding bij je past?

Kun je de meeste vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan is de hbo-opleiding Toeristisch Management wellicht iets voor jou.

Hoe zwaar is het?

Een hbo-bacheloropleiding omvat 240 studiepunten en gemiddeld duurt een bacheloropleiding aan het hbo vier jaar. De hbo-opleiding Internationaal Toeristisch Management kun je in drie jaar afronden. Daarvoor moet je wel flink aanpoten: in plaats van zestig studiepunten moet je dan jaarlijks tachtig studiepunten halen.

Welke hbo-opleidingen lijken erop?

Aanbevolen websites

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/economie-en-management/horeca-recreatie/toeristisch-management Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger