Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Commercieel Bedrijfsleider/vestigingsmanager Opleiding tot bedrijfsleider/vestigingsmanager

Opleiding tot bedrijfsleider/vestigingsmanager

Een goede voorbereiding op het beroep van bedrijfsleider geven hbo-opleidingen als Commerciële Economie en Small Business and Retail Management. Via projectgericht onderwijs leer je hier met name wat het betekent om een bedrijf in de praktijk aan te sturen. Het zijn breed opgezette studies, die alle aspecten van de bedrijfsvoering behandelen (denk aan inkoop, verkoop, rechten en marketing).

Andere hbo-opleidingen

De volgende economische opleidingen bieden eveneens een ingang voor het beroep van bedrijfsleider/vestigingsmanager:

Wil je je richten op een bepaalde branche, dan heb je vaak een specialistische opleiding nodig. Bijvoorbeeld een bedrijfsleider van een restaurant heeft veel baat bij een hbo-opleiding Hoger Hotelonderwijs of Facility Management. Wil je in de tuinbouw gaan leidinggeven, dan is een studie als Bedrijfskunde & Agribusiness een goede opstap.

Je kunt een aantal van deze opleidingen in deeltijd volgen. Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Ook met een universitaire achtergrond kun je aan de slag. Je moet dan wel bewijzen dat je een praktische werkhouding hebt. Denk bijvoorbeeld aan Actuariële Wetenschappen voor een vestigingsmanager van een bank. De praktijkkennis die je dan nog mist, kun je eventueel aanvullen met een cursus of een deeltijdopleiding.

Cursussen en trainingen

Omdat een bedrijfsleider een manusje-van-alles is die overal kennis van moet hebben, moet hij zich vaak bijscholen. Zowel in zijn vakgebied als meer in algemene zin. Hieronder enkele tips.

Auteur: Vera van Dijk

https://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/commercieel/bedrijfsleider/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger