Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Natuur, milieu en landbouw Hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness

Hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness

De opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness leidt je op tot bedrijfskundige in de agrarische sector. Je leert hoe je bedrijfsvraagstukken analyseert, financiële zaken regelt, je eigen bedrijf runt, marketing bedrijft en logistieke problemen oplost. Ook besteed je aandacht aan personeelsmanagement, kwaliteitscontrole en inkoop. De opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness wordt door verschillende hogescholen aangeboden.

Wat kun je ermee worden?

Je kunt zowel binnen als buiten de agrarische sector aan de slag als:

Wat zijn de belangrijkste competenties?

Hoe lang duurt het?

Je kunt de opleiding in voltijd, deeltijd en in de duale variant volgen. De opleiding duurt vier jaar. Sommige hogescholen bieden een verkort programma aan wanneer je in het bezit bent van een vwo-diploma of een verwante mbo-opleiding hebt gevolgd. Informeer bij de hogeschool van je keuze naar de mogelijkheden. Na het behalen van je diploma mag je de titel Bachelor of Business Administration voeren.

Associate degree

Wil je geen volledige hbo-opleiding doen, dan kun je kiezen voor een verkort programma: de Associate degree (Ad). De Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) biedt twee Ad’s aan: Agrarisch Ondernemerschap en Management, Beleid en Buitenruimte.

Wat doe je tijdens de opleiding?

De studie is praktijkgericht. Dat betekent dat je vraagstukken voorgelegd krijgt zoals die zich ook in de praktijk kunnen voordoen. De programma’s van de hogescholen variëren, maar aspecten die bij alle opleidingen terugkomen zijn onder meer: bedrijfseconomie, bedrijfsadministratie, belastingrecht, verkoop, (personeels)management en informatica. Je legt bedrijfsbezoeken af en loopt stages bij diverse agrarische ondernemingen. Er zijn, afhankelijk van de instelling waar je de opleiding volgt, verschillende majors:

Hoe zwaar is het?

De hbo-opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness is praktisch en breed. Je moet van veel markten thuis zijn. Het eerste jaar van de opleiding is pittig, zo waarschuwen de hogescholen. Maar doorsta je dit eerste jaar, dan is de kans groot dat je de studie met succes afrondt.

Welke toelatingseisen zijn er?

Hogescholen kunnen afwijkende of aanvullende eisen stellen; laat je hierover goed informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Sluit je vooropleiding niet aan en ben je 21 jaar of ouder? Neem dan contact op met de hogeschool van je keuze voor een toelatingsonderzoek.

Hoe weet je of de opleiding bij je past?

Als je de meeste van deze vragen met 'ja' kunt beantwoorden, dan is de opleiding Bedrijfskunde en Agribusiness wellicht wat voor je.

Welke opleidingen lijken er op?

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/natuur-landbouw-milieu/bedrijfskunde-en-agribusiness Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger