Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Techniek Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)

Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er)

Als Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB'er) breng je de gezondheid van je patiënten 'in beeld’. Afhankelijk van je specialisme werk je als MBB’er in een ziekenhuis op de afdeling radiotherapie, röntgen, echografie of nucleaire geneeskunde. Dit kan een algemeen of academisch ziekenhuis zijn, maar ook een kinderziekenhuis, orthopedische kliniek, revalidatiecentrum of een psychiatrisch ziekenhuis. Welk specialisme je ook kiest, je werkt altijd met mensen én zeer moderne apparatuur.

Wat zijn je werkzaamheden?

Welke competenties moet je in huis hebben?

Hoe word je MBB’er?

De hbo-opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) leidt je op tot MBB’er. Je kunt de opleiding in voltijd volgen. Duaal is ook mogelijk; je bent in dienst van het ziekenhuis en werkt er vier dagen in de week. Een dag in de week besteed je aan school.

Wat zijn je carrièremogelijkheden?

Nadat je de hbo-opleiding MBRT hebt afgerond, kun je je in een bepaalde richting specialiseren, bijvoorbeeld in echografie of straling. Je kunt daarvoor specifieke post-hbo-opleidingen volgen. Nadat je een paar jaar werkervaring hebt opgedaan, kun je de masteropleiding Physician Assistant volgen. Je kunt ook cursussen op het gebied van management en leidinggeven gaan volgen en doorgroeien naar een functie als hoofd of waarnemend hoofd van de afdeling. Het is ook mogelijk praktijkopleider/coördinator te worden of om als docent les te geven aan studenten van de opleiding MBRT.

Welke beroepen lijken erop?

Er zijn geen andere beroepen die lijken op dat van MBB’er. Spreekt de gezondheidszorg je erg aan, maar ben je niet zo technisch onderlegd, dan kun je denken aan beroepen als:

Aanbevolen websites

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/beroep/techniek/medisch-beeldvormings-en-bestralingsdeskundige Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger