Jeroens plezierjacht

Wat doe je nu?

Jeroen

“Ik werk al een jaar of vier bij een groot marktonderzoekbureau, waar ik de marketing manager voorzie van informatie. Het beroep marktonderzoeker is me op het lijf geschreven, want ik ben een erg goede speurder. Het zelfstandig opzoeken, analyseren en ordenen van nieuwe informatie vind ik leuk. En bij het schriftelijk rapporteren komen mijn goede schrijfvaardigheden prima van pas. ”

Wat zat je dwars?

“Wat me denk ik vooral dwars zat, was dat ik niet echt uit de verf kwam op mijn werk. Ik denk dat iedereen graag belangrijk wil zijn voor zijn baas en ik voelde dat niet zo. Ik had wel ideeën, maar tijdens vergaderingen zei ik niets of liet me snel afschepen. Sommige interessante klussen gingen aan mijn neus voorbij. Tja, niet assertief genoeg, he. Het gevolg was dat ik altijd saaie opdrachten kreeg die onder mijn niveau lagen."

Hoe reageerde de baas er op?

"Tijdens een functioneringsgesprek heb ik aangegeven hoe ik over de situatie dacht. Mijn baas was verbaasd en zei nooit iets gemerkt te hebben. Hij liet ook weten dat hij in me geloofde en me wilde helpen bij het terugvinden van mijn werkplezier. We hebben dit concreet gemaakt door een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen."

En hoe nu verder?

"Ik verwacht veel meer plezier in mijn werk te krijgen als ik meer gewaardeerd wordt om mijn specialistische kennis. Als ik soms zie hoe andere collega's worstelen met bepaalde statistische problemen, dan denk ik: had mij er dan bijgehaald. Ik los het zo op, en zonder al die fouten die ik bij collega's zie. Het lijkt wel of niemand meer leert rekenen op de lagere school! Maar dan moeten mijn collega's wel weten wat ik kan. Een van de eerste dingen die ik ga dus ga doen, is een cursus presentatievaardigheden volgen, betaald door mijn werkgever. In ruil daarvoor geef ik af en toe een presentatie voor collega’s over bijvoorbeeld onderzoekstechnieken. Zo kan ik mijn kennis overdragen aan anderen. En ik verwacht hierdoor in de toekomst interessantere onderzoeksopdrachten te krijgen."

Je bent hier: Home Ik wil Ik wil meer plezier in mijn werk Jeroens plezierjacht