Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Kunst, cultuur en vormgeving Hbo-opleiding Allround Styling

Hbo-opleiding Allround Styling

De hbo-opleiding Allround Styling leidt je op tot professional op het gebied van mode-, interieur-, food- en mediastyling. Na afronding van de opleiding ben je een expert in het signaleren van trends en het bedenken van nieuwe concepten. Je kunt de opleiding alleen volgen aan Academie Artemis - Hogeschool voor Styling en Vormgeving in Amsterdam of Rotterdam.

Wat kun je ermee worden?

Hoe lang duurt de opleiding?

De voltijdopleiding Allround Styling duurt vier jaar. Je hebt vier dagen per week les van docenten die werkzaam zijn in het vakgebied. Je kunt de opleiding alleen volgen aan Academie Artemis - Hogeschool voor Styling en Vormgeving. Academie Artemis is een particulier opleidingsinstituut. Dit betekent dat de opleiding niet door de overheid wordt bekostigd en dat het collegegeld dus hoger is dan het collegegeld voor bekostigd onderwijs. De hbo-opleiding Allround Styling is door de NVAO geaccrediteerd, wat inhoudt dat je een erkend diploma ontvangt en recht hebt op studiefinanciering.

Wat doe je tijdens de opleiding?

Het eerste jaar - de propedeuse - is een algemeen jaar waarin je kennismaakt met alle aspecten van het stylingvak. Je volgt vakken als kleur & materiaal, grafische vormgeving, (model)tekenen, beeld & beleving, cultuurbeschouwing, prognose en concept. Je neemt deel aan diverse excursies en bezoekt gastlezingen van professionals uit de praktijk. Naast  theoretische kennis leer je ook praktische vaardigheden aan de hand van opdrachten die je onder begeleiding uitvoert.
In het tweede jaar van de opleiding voer je praktijkopdrachten uit voor zowel de mode -, interieur - als mediabranche. Alle onderdelen van het stylingvak komen aan de orde in projectmatig onderwijs. Tijdens projectweken werk je gericht aan de verschillende deelgebieden die het vak kent.
In het derde jaar volg je een stage bij een bedrijf om zowel de praktijk beter te leren kennen als je eigen kennis en vaardigheden te toetsen. Na afloop van je stage schrijf je een verslag en krijg je een beoordeling van het stagebedrijf. De tweede helft van het derde studiejaar staat verder in het teken van het verdiepen van je kennis en werk je aan projecten.
In het vierde en tevens laatste jaar van de opleiding volg je nog een (korte) stage. Deze stage sluit je af met een scriptie. Daarna kies je een definitieve afstudeerrichting en werk je in de tweede helft van het jaar aan je eindexamenopdracht.

Hoe zwaar is het?

Tijdens de opleiding wordt van je verwacht dat je, zowel op de Academie als thuis in je eigen tijd, aan opdrachten werkt. De zware studielast (en met name de hoeveelheid huiswerk) moet je niet onderschatten. Het volgen van de voltijdopleiding Allround Styling vraagt om discipline en doorzettingsvermogen.

Welke toelatingseisen zijn er?

Vooropleiding

Om aan de opleiding Allround Styling te kunnen beginnen, moet je in het bezit te zijn van een havo-, vwo- of een mbo-diploma op niveau 4.

Selectieprocedure

Naast de eisen aan je vooropleiding moet je deelnemen aan een selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat uit het uitvoeren van een opdracht die je presenteert tijdens het toelatingsgesprek. Er wordt gekeken naar je motivatie, originaliteit, verbale communicatie en creatief talent. Afhankelijk van de uitslag van de selectie word je toegelaten tot de opleiding of afgewezen.

Hoe kom je erachter of de opleiding bij je past?

Kun je de meeste vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan is de hbo-opleiding Allround Styling wellicht iets voor jou.

Welke hbo-opleidingen lijken erop?

Aanbevolen websites

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/kunst/allround-styling Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger