Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Techniek Toegepast onderzoek Hbo-opleiding Applied Science

Hbo-opleiding Applied Science

Ben jij geïnteresseerd in biologie, scheikunde en technologie? Dan is de hbo-opleiding Applied Science wellicht iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je kennis en technieken uit de natuurwetenschappen te combineren om slimme oplossingen te bedenken voor vraagstukken op het gebied van gezondheid, technologie, milieu of voeding. Denk bijvoorbeeld aan de verbetering van medicijnen, de ontwikkeling van nieuwe kunststoffen en milieuvriendelijke materialen en het verbeteren van sportprestaties door uitgebalanceerde voeding en geavanceerde materialen. Je kunt deze voltijdopleiding alleen aan Hogeschool Fontys in Eindhoven volgen.

Wat kun je ermee worden?

Afhankelijk van de specialisatie die je tijdens je opleiding kiest, kun je na je afstuderen aan de slag in het bedrijfsleven, bij kennis- en onderzoeksorganisaties, ziekenhuizen, technische universiteiten en overheidsinstellingen. Voorbeelden van functies die je kunt vervullen zijn:

Wat is het carrièreperspectief?

Nadat je enkele jaren werkervaring hebt opgedaan, kun je doorgroeien naar leidinggevende functies, zoals projectleider of manager of naar functies als kwaliteitscoördinator of informatietechnoloog.

Wat zijn de belangrijkste competenties?

Hoe lang duurt de opleiding?

De hbo-opleiding Applied Science is een vierjarige voltijdopleiding. In bepaalde gevallen kun je de studieduur verkorten, bijvoorbeeld als je in het bezit bent van een dipoma van een verwante mbo-opleiding.

Wat doe je tijdens de opleiding?

In het eerste en tweede jaar van de opleiding maak je kennis met het vakgebied van Applied Science. Je breidt je kennis op het gebied van scheikunde, biologie, wis- en natuurkunde uit en werkt aan projecten. Het derde jaar van de opleiding begint met een stage, waarna je een specialisatie kiest. Je kunt je specialiseren in de volgende beroepsgebieden: communication & commerce, biomedical science, molecular science & engineering, life science, diagnostics, molecular science of chemical engineering. Je rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht over een door jezelf gekozen onderwerp. Na je afstuderen mag je de titel Bachelor of Applied Science (B.AS) voeren.

Hoe zwaar is het?

Tijdens de opleiding maak je behoorlijk wat uren door de vele praktijk- en projectopdrachten, maar als je goed kunt rekenen, technisch inzicht hebt, nieuwsgierig bent en natuurlijk je best doet, dan is de studie goed te doen.

Welke toelatingseisen zijn er?

Je kunt met de hbo-opleiding Applied Science beginnen als je in het bezit bent van een diploma:

Hogescholen kunnen afwijkende of aanvullende eisen stellen; informeer bij de hogeschool van je keuze naar de exacte toelatingsvoorwaarden.

Ben je 21 jaar of ouder, en heb je geen diploma dat toelating biedt tot een hbo-opleiding, dan kun je voor vrijstelling van de vooropleidingseis in aanmerking komen. Je moet dan een toelatingsonderzoek 21+ doen. Rond je het toelatingsonderzoek positief af, dan kun je alsnog met de opleiding starten

Hoe kom je erachter of de opleiding bij je past?

Kun je de meeste vragen met 'ja' beantwoorden, dan is de hbo-opleiding Applied Science wellicht iets voor jou. Je kunt je verder oriënteren door een open dag te bezoeken of een gesprek aan te vragen met een studieadviseur.

Welke hbo-opleidingen lijken erop?

Aanbevolen websites

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/techniek/toegepast-onderzoek/applied-science Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger