Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Techniek Toegepast onderzoek Hbo-opleiding Mens en Techniek|Gezondheidszorg Technologie

Hbo-opleiding Mens en Techniek|Gezondheidszorg Technologie

Gezondheidszorg Technologie is een vierjarige afstudeerrichting van de brede hbo-opleiding Mens en Techniek. De opleiding is een mix van gezondheidszorg, techniek, informatica en bedrijfskunde. Je wordt opgeleid tot een deskundige die veel kennis heeft van techniek en van gezondheidszorg en bruggen weet te slaan tussen deze twee vakgebieden. Tijdens de opleiding volg je zowel technische als medische vakken. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van je communicatieve en onderzoeksvaardigheden. Mens en Techniek|Gezondheidszorg Technologie kun je aan Hogeschool Rotterdam en Avans Hogeschool in Breda volgen.

Wat kun je ermee worden?

Na het afronden van de studie kun je aan de slag bij zorginstellingen, medische ingenieursbureaus, gemeenten, in de medische industrie of in het bedrijfsleven in functies als:

Je kunt ook voor jezelf beginnen en technische producten leveren aan bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Wat zijn de belangrijkste competenties?

Hoe lang duurt de opleiding?

De hbo-opleiding Mens en Techniek|Gezondheidszorg Technologie is een voltijdstudie en duurt vier jaar. Heb je een vwo- of mbo 4-diploma, dan kom je in aanmerking voor een verkort traject. Je kunt de opleiding dan in drie jaar afronden. Na het behalen van je diploma mag je de titel Bachelor of Science (Hogeschool Rotterdam) of Bachelor of Engineering (Avans Hogeschool) voeren. Eventueel mag je in plaats daarvan de afkorting ing. van ingenieur voor je naam zetten.

Wat doe je tijdens de opleiding?

In het eerste jaar van de opleiding – de propedeuse – doe je basiskennis op en oriënteer je je op het vakgebied. Je maakt kennis met verschillende werkomgevingen zoals de thuiszorg, een instelling voor senioren, een ziekenhuis en ook een medisch-technisch bedrijf. Je leert alles over de organisatie van de zorg en het zorgmanagement en over nieuwe medische technologieën. Ook maak je kennis met projectmatig werken. In het tweede jaar ligt de nadruk op verdieping van de medische technieken in de gezondheidszorg. In het derde jaar loop je zes maanden stage en kies je een differentiatie. Het vierde jaar staat in het teken van je minor en van je afstudeeropdracht.

Welke toelatingseisen zijn er?

Voor de opleiding Mens en Techniek|Gezondheidszorg Technologie gelden de volgende toelatingseisen:

Voldoe je niet aan de toelatingsvoorwaarden en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je een toelatingsexamen afleggen.

Hoe kom je erachter of de opleiding bij je past?

Kun je de meeste vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan is de hbo-opleiding Mens en Techniek|Gezondheidszorg Technologie wellicht iets voor jou. Oriënteer je verder door open dagen te bezoeken en je goed te laten informeren over de mogelijkheden.

Welke hbo-opleidingen lijken erop?

Gezondheidszorg Technologie is een van de differentiaties van de brede hbo-opleiding Mens en Techniek. De andere differentiaties zijn:

Andere opleidingen die interessant kunnen zijn:

Aanbevolen websites

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/techniek/toegepast-onderzoek/gezondheidszorg-technologie Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger