Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Beroep Economie en management Commercieel Account manager Opleiding tot accountmanager

Opleiding tot accountmanager

Een goede voorbereiding op het beroep van accountmanager geven hbo-studies als Commerciële Economie en Marketing Management. Deze opleidingen besteden ruime aandacht aan marketing en klantgericht verkopen (via onder andere praktijkopdrachten). Je leert bovendien veel over de algemene bedrijfsvoering (organisatie, economie, psychologie en rechten). Deze kennis heb je later nodig om onder andere in te kunnen spelen op de behoeften van zowel je eigen bedrijf als je klanten. Ook leer je bij deze opleidingen hoe je moet samenwerken en hoe je een team moet aansturen.

Andere hbo-opleidingen

De volgende economische opleidingen bieden eveneens een goede ingang voor het beroep van accountmanager:

Je kunt een aantal van deze opleidingen in deeltijd volgen. Dat is handig als je bijvoorbeeld wilt doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Ook met een universitaire achtergrond kun je aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan Communicatiewetenschappen of Bedrijfskunde. De praktijkkennis die je dan nog mist, kun je aanvullen met een cursus of een deeltijdopleiding.

Wil je je richten op een bepaalde branche, dan heb je vaak een specialistische opleiding nodig. Een accountmanager van een verzekeringsbedrijf zal bijvoorbeeld veel moeten weten over de regelgeving en wetten rond het behandelen van schadeclaims; een accountmanager van een automatiseringsbedrijf moet kennis opdoen van de ICT-wereld om naar behoren te kunnen functioneren.

Cursussen en trainingen

Auteur: Vera van Dijk

https://www.carrieretijger.nl/beroep/economie-management/commercieel/account-manager/opleiding-tot Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger