Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Zelfonderzoek Carrièreswitch Wensen: wat wil ik?

Wensen: wat wil ik?

'Wat wil ik nou echt?', 'Wat wil ik met mijn leven?', 'Wat wil ik bereiken?' Het zijn kwellende vragen waar je, als je met loopbaantwijfels kampt, eindeloos mee kunt worstelen. Je wikt en weegt en je komt er niet uit. Hoe komt dat toch? En wat kun je doen om toch een antwoord te vinden?

Lastige vraag

Waarom is het zo lastig om de vraag 'wat wil ik nou echt' te beantwoorden? Daar zijn verschillende redenen voor.

Maar wees eens eerlijk. Het is toch eeuwig zonde, al die wensen die als sneeuw voor de zon verdwijnen? Terwijl die wensen zo immens zouden kunnen bijdragen aan een authentiek en gelukkig leven, aan een loopbaan die echt bij je past, aan jou als krachtig mens

Om het allemaal nog helderder te zien kun je de oefening Schrikbeeld doen. Daarin omschrijf je stap voor stap wat je niet wilt. Dat helpt je om een duidelijker beeld te krijgen van wat je nu eigenlijk wel wilt.

Dus nu…

Op zoek naar het antwoord

Ben je op zoek naar een antwoord op de vraag 'wat wil ik echt?', dan kunnen de volgende dingen helpen:

Suggesties voor oefeningen

En dan?

Heb je eenmaal een rijtje wensen (één wens is ook goed), dan wordt het na verloop van tijd zaak daar werk van te maken. Misschien moet je nog wat keuzes maken, wat weerstanden uit de weg ruimen, maar hoe dan ook: het wordt tijd om werk te gaan maken van je wensen!

Aanbevolen website

Aanbevolen boek

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/carriere/zelfonderzoek/carriereswitch/wensen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger