Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Opleiding Studeren in het hbo Snel en soepel door het hbo Individueel studieplan

Individueel studieplan

In veel opleidingen krijg je te maken met het individueel studieplan. Dat is een plan dat je samen met een studiebegeleider opstelt om ervoor te zorgen dat je binnen een afgesproken tijd bepaalde onderdelen van de studie afrondt.

Functie van het individueel studieplan

Een individueel studieplan kan verschillende doelen dienen, en het is afhankelijk van de onderwijsinstelling en opleiding hoe een studieplan precies wordt toegepast. Het studieplan kan de volgende functies hebben:

Meld bijzondere omstandigheden op tijd. Als zich iets onverwachts voordoet, bijvoorbeeld familieomstandigheden of ziekte, meld je dan zo snel mogelijk bij je mentor, studiebegeleider of studieadviseur. Met de insteek 'ik zie te zijner tijd wel hoe ik het allemaal oplos', kun je voor verrassingen komen te staan, vooral als de opleiding een bindend studieadvies hanteert. In een eerder stadium realistische afspraken maken voorkomt een hoop gedoe en teleurstellingen achteraf!

Waar moet je op letten bij het maken van een individueel studieplan?

Als je een individueel studieprogramma moet opstellen, let dan op de volgende zaken:

Auteur: Ysolde Bentvelsen

https://www.carrieretijger.nl/opleiding/ho/soepel-door-hbo/individueel-studieplan Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger