Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Uitdagingen Niet de gevraagde opleiding en ervaring

Niet de gevraagde opleiding en ervaring

Solliciteren naar een functie die niet helemaal aansluit bij je profiel is mogelijk, maar je moet wel realistisch blijven.

Wees reëel

Het is zonde van de tijd, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de werkgever, om op een functie te solliciteren waarvan je al bij voorbaat weet dat je geen kans maakt. Voor sommige banen is een specifieke vooropleiding vereist, zoals voor die van verpleegkundige. Zonder Hbo-Verpleegkunde kun je niet als verpleegkundige aan de slag. Je kunt dan beter je energie steken in het volgen van een opleiding die noodzakelijk is voor de functie die je op het oog hebt. Als je eenmaal het papiertje op zak hebt, maak je meer kans op je droombaan.

Maak de balans op

Leg om te beginnen je profiel naast het functieprofiel uit de vacaturetekst en maak een analyse aan de hand van de volgende vragen:

Aan de hand van je analyse kun je een reële inschatting maken van je kansen en weet je aan welke punten je nog moet werken. Neem eventueel contact op met de contactpersoon die in de vacaturetekst vermeld staat, zodat je wat meer inzicht krijgt in de achterliggende redenen van de functie-eisen.

Toch solliciteren

Ben je er nog steeds van overtuigd dat de functie je droombaan is en dat je een geschikte kandidaat bent, trek dan de stoute schoenen aan.

Het is geen garantie voor succes, maar niet geschoten is altijd mis!

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/uitdagingen/ondergekwalificeerd Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger