Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiegesprek Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging

Veel sollicitanten dubben over wat ze aan moeten trekken bij een sollicitatiegesprek. Is het echt nodig om een mantelpak te dragen terwijl je dat anders zelden of nooit doet? En moet je jezelf een maatkostuum aanmeten om een goede indruk te maken? Of zal je potentiële werkgever het toch meer waarderen als je jezelf blijft en je dagelijkse kloffie draagt? Een eenduidig antwoord hierop is niet te geven.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Als je gaat solliciteren, wordt het over het algemeen wel gewaardeerd dat je aandacht besteedt aan je uiterlijk. Zo maak je duidelijk dat je moeite doet om een goede indruk te maken en dat de baan waar je op solliciteert belangrijk voor je is.

Let erop dat je kleding passend, schoon, heel en vrij van kreukels is. Let op de details:

Marjolein, personeelsfunctionaris bij een grote retailorganisatie: "Ik heb ooit een sollicitant gehad, die er uit zag om door een ringetje te halen. Hij droeg  een keurig kostuum en zag er goed verzorgd uit. Zijn keurige voorkomen werd echter helemaal teniet gedaan doordat hij ongegeneerd met open mond kauwgom knauwde. Het leidde ook enorm af van het verhaal dat hij te vertellen had."  

Lichamelijke verzorging

Besteed niet alleen aandacht aan je kleding, maar ook aan je lichamelijke verzorging.

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiegesprek/voorbereiding/verzorging Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger