Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiegesprek Je voorbereiden op een sollicitatiegesprek Ontspannen

Ontspannen

Spanning voor een sollicitatiegesprek is heel normaal. Bijna iedere sollicitant heeft er in meer of minder mate last van. Het geeft aan dat je de baan graag wilt hebben en het houdt je alert. Maar sommige sollicitanten zijn bij voorbaat al zenuwachtig, ervaren het sollicitatiegesprek als een examen en halen zich allerlei redenen in hun hoofd waarom het toch niet gaat lukken. Ze zijn niet meer in staat tijdens het gesprek te laten zien wat ze daadwerkelijk in hun mars hebben.

Spanning hoort erbij

Realiseer je dat werkgevers het vaak niet erg vinden als je gespannen bent. Ze zien het als een aanwijzing dat de baan belangrijk voor je is. Het getuigt juist van desinteresse of arrogantie wanneer je niet gespannen bent en er daardoor wat nonchalant bij zit.

Bovendien helpt spanning om goed te presteren. De adrenaline die hierdoor vrijkomt, zorgt ervoor dat je concentratie verscherpt, waardoor je goed kunt luisteren en scherp kunt antwoorden.


Een sollicitant was erg gespannen voor zijn sollicitatiegesprek en trok zich nog gauw even terug in het toilet om ontspanningsoefeningen te doen. Daarbij stak hij ook een staafje wierook aan, waardoor het brandalarm af ging.  Met een rood hoofd en allesbehalve ontspannen begon hij aan zijn sollicitatiegesprek ...


Tips om te ontspannen

Aanbevolen website

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiegesprek/voorbereiding/ontspannen Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger