Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiegesprek Je gunfactor vergroten

Je gunfactor vergroten

Naast diploma’s, kennis en vaardigheden speelt bij solliciteren de gunfactor een belangrijke rol; de persoon bij wie je aan tafel zit moet van mening zijn dat je het verdient om de baan te krijgen. Wat is de gunfactor precies en hoe kun je deze vergroten?

Wat is de gunfactor?

Bij vrijwel elke relatie die mensen met elkaar aangaan, speelt gunnen een belangrijke rol. Onbewust willen mensen zich altijd verbinden met andere mensen en zoeken we aansluiting bij een groep gelijkgestemden. We zeggen hierdoor eerder ‘ja’ tegen iemand die we sympathiek vinden. Dit geldt niet alleen bij solliciteren, maar bijvoorbeeld ook bij verkopen, netwerken en acquireren. De gunfactor is – net als de X-factor – niet te vatten in een vaste formule. Een hoge gunfactor ontstaat wanneer een ander jouw houding, gedrag en communicatie beoordeelt als authentiek, betrouwbaar en herkenbaar. Het mooie is dat iedereen over een bepaalde gunfactor beschikt en het ook in zich heeft om zijn gunfactor te vergroten.

Hoe vergroot je je gunfactor?

Soms kan er een duidelijk klik zijn tijdens een gesprek, maar word je toch afgewezen. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan; reflecteer op het gesprek en vraag feedback waarom jij het niet geworden bent. Gebruik deze informatie voor een volgend gesprek.

Aanbevolen website

Auteur: Marieke van Oosterhout

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiegesprek/gunfactor Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger