Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Cv opstellen Vaardigheden-cv Voorbeeld vaardigheden-cv

Voorbeeld vaardigheden-cv

Naam: Pieter Hanepoot
Adres: Pennenstreekplein 15, 1001 EH Werkstad
Telefoon: 061-1324576 / 06-23451678
Geboortedatum: 19 mei 1978
E-mail: pieter@hanepoot.nl

Bijlage bij sollicitatie naar de functie van Tekstschrijver met vlotte pen bij Stichting De Techneut.

Opleidingen

2002 – 2007 Hbo School voor Journalistiek te Utrecht

1997 – 2002 Mbo Elektrotechniek te Werkendam

1992 – 1997 Havo Guldianus College in Werkstad

Competenties en vaardigheden
Door mijn lees- en schrijfervaring, zowel binnen als buiten mijn studie, heb ik een goed gevoel gekregen voor het verhelderen van wetenschappelijke en technische informatie. Door mijn studieachtergrond en bijbaan als onderzoeksassistent heb ik ervaring opgedaan met programmeren en andere ICT-gerelateerde vaardigheden. Hierdoor is het voor mij niet moeilijk om te schrijven over ICT.

Ik heb een goed gevoel voor de techniek van het redigeren van teksten. Met plezier werk ik aan een ruwe tekst om deze korter en beter leesbaar te maken. Redigeren is schrappen en schuiven, punten zetten, dubbelzinnigheden oplossen. Het aantal woorden daalt (meestal) en de leesbaarheid neemt toe.

Het schrijven van een tekst van a tot z vind ik nog leuker dan het redigeren van een tekst. Ik heb veel geleerd van Richard Dawkins (The Selfish Gene) en Daniel Dennett (Consciousness Explained). Zij zijn meesters van de uiteenzetting. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en maken de lezer slimmer. In mijn eigen werk streef ik naar een dergelijk hoog niveau van levendigheid, helderheid en compactheid. Kijk ook eens op mijn website over mijn opvatting van wat een tekst goed maakt.

Een sterk punt van mij is de interactie met de opdrachtgever. Ik ben goed bereikbaar, communiceer vlot, sta open voor discussie over tekstuele problemen en ik werk hard.

Ik heb goede kennis van ICT, wat blijkt uit de volgende activiteiten:

Prestaties
Ik ben een ervaren tekstschrijver. Ik won de eerste prijs van de essaywedstrijd van het cultureel centrum van de hogeschool Nijmegen.

Ik ben enige jaren geleden aangenomen als lid van Tekstnet, beroepsvereniging voor professionals in tekst en taal. Deze beroepsvereniging hanteert een strenge selectie bij het aannemen van nieuwe leden.

Werkervaring

Commentaar op dit cv

Een heel 'pakkend' vaardigheden-cv. Ook al weet je als selecteur niet veel over hoe lang alles geduurd heeft, of er periodes van werkloosheid zijn geweest, je wordt toch gegrepen door wat deze Pieter Hanepoot allemaal kan en heeft gedaan.

Alle activiteiten zijn voorzien van feiten. Het cv lees je met plezier, en is minder dan een chronologisch cv een dorre opsomming van feiten. Het maakt je nieuwsgierig naar de persoon.

Auteur: Ysolde Bentvelsen
Met dank aan Erik Weijers

http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/cv-opstellen/vaardigheden-cv/voorbeeld Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger