Begeleidende tekst bij online sollicitatie

Als je per e-mail solliciteert is het verstandig om je sollicitatiebrief en cv als bijlagen bij een e-mail te versturen. Zo weet je zeker dat de ontvanger de bestanden in de juiste opmaak te zien krijgt. Net als de tekst van je sollicitatiebrief moet de tekst in de begeleidende e-mail foutloos en duidelijk zijn. Vergeet er niet in te zetten op welke functie je solliciteert. Een voorbeeld van zo'n mailtje:

Geachte mevrouw Pietersen,

Graag reageer ik op de vacature van personeelsfunctionaris uit de Volkskrant van 30 september jl. In de bijlagen vindt u mijn sollicitatiebrief en cv.

Met vriendelijke groet,

Tom Drupsteen

Bijlagen:    sollicitatiebrief

                  curriculum vitae

Natuurlijk is zo'n tekst nogal droog. Je kunt ervoor kiezen om het mailtje wat pakkender te maken. Dat is zeker van belang als je een open sollicitatie verstuurt. Je moet de aandacht van de lezer zien te trekken en ervoor zorgen dat hij de bijlagen ook echt zal openen. Geef bijvoorbeeld een voorschotje op wat je in je brief schrijft of zet alvast de pakkende openingszin van je sollicitatiebrief in de mail. Ook in dit geval geldt: vermeld in ieder geval de (soort) functie waarop je solliciteert.

Auteurs: Marieke van Oosterhout en Ysolde Bentvelsen
Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Solliciteren per e-mail Begeleidende tekst bij online sollicitatie