Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeeld van een sollicitatiebrief Stageplaats, traineeship of opleidingsplaats Sollicitatiebrief stageplaats hulpverleningssector

Sollicitatiebrief stageplaats hulpverleningssector

'Nicky' plaatste de volgende brief en cv in het forum:


x, 13 juni 2006

Geachte mevrouw,

Een gemotiveerd pedagogisch hulpverleenster met positieve instelling x-ervaringen biedt zich aan.
Een maand geleden werd ik gebeld of ik mee wilde gaan als vrijwilliger op centraal kamp. Na mijn jaarstage en vorige kampervaring heb ik direct ja gezegd. Ik ben nu een week terug en mis de sfeer en de aandachtvragende kinderen al.

Met de doelgroep van instelling x heb ik veel affiniteit, door hun speelse kijk op het dagelijkse leven. Ik ben zeer enthousiast in het organiseren van activiteiten die inspelen op de belevingswereld van kinderen. Door mijn literatuurstudie ontwikkelingspsychologie en kennis van psychopathologie kan ik op een doeltreffende wijze werken aan het leefklimaat van kinderen.

Tijdens mijn jaarstage bij groep x heb ik geleerd om cliëntgerichte hulp te verlenen. Ik ben erg gedreven in het onderzoeken van de wensen en behoeften van de doelgroep, om hier zo goed mogelijk op aan te sluiten. Dit laat ik zien door voldoende individuele aandacht aan cliënten en hun cliëntsysteem te geven. In de rol van vervangende verzorger vind ik de overdracht naar ouders een belangrijke taak. Dit jaar heb ik me gespecialiseerd in het hanteren op de veranderingen die plaats vinden voor jeugdigen, tijdens de overstap naar meer zelfstandig wonen.

Ik werk graag in een team, maar kan ook zeer zelfstandig werken. Ik ben flexibel en loyaal naar collega’s en een instelling, dit kunnen de medewerkers van de x beamen. Multidisciplinaire samenwerking draagt bij aan de kwaliteit van de hulpverlening, binnen een teamoverleg ben ik actief aanwezig om dit in stand te houden.

Ik zou het fijn vinden een uitnodiging voor een gesprek te ontvangen, waarin ik mijn brief nader kan uitleggen. Voor een opgave van mijn persoonlijke gegevens verwijs ik naar mijn C.V.

Hoogachtend,
xxx


Bijlage: Curriculum Vitae.


CURRICULUM VITAE (slechts gedeeltelijk overgenomen)

Opleidingen
2003-2006:  SPH (instromer), Hogeschool Zuyd. Scriptie:’Ex-bewoners voor  bewoners. Ex-bewoners vertellen hun verhaal voor de toekomst.’
1999-2003: SPW niveau 4, activiteitenbegeleiding, Leeuwenborgh opleidingen.
1995-1999: MAVO-diploma.

Stage-ervaring
2004-2005:  Structuurgroep x van behandelinternaat de x, doelgroep; jongens 
In de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar met AHDH, Pdd-nos en andere gedrags- en psychiatrische problematieken. Taken; zorgdragen voor een veilig pedagogisch gestructureerd leefklimaat.
2003:  WBC x, doelgroep; volwassenen met een verstandelijke handicap van midden tot hoog niveau. Taken; begeleiding en ondersteuning bij ADL-activiteiten.
2002:  Rehabilitatieproject bij x, doelgroep; volwassenen met een psychiatrische stoornis. Taken; begeleiden van rehabilitatie-activiteiten: het bloemenproject, hygiëne binnen de ontmoetingsruimte, barwerkzaamheden en het winkeltje en bijbehorende bedrijfskunde.
2001:  Werkboerderij ‘x, doelgroep; jeugdigen en volwassenen met een verstandelijke handicap met een midden tot hoog niveau. Taken; het begeleiden van de deelnemers tijdens schoonmaak-, kantine- en bakactiviteiten en het bieden van ondersteuning in het winkeltje en het opzetten van grote activiteiten.
2000:  Stichting ,x, doelgroep; ex-psychiatrische volwassenen. Taken; cliënten begeleiden bij het schilderproject, zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van de creatieve activiteit, prettige sfeer creëren tijdens de inloop, observeren en signaleren en evalueren over cliënten. 
1999:  Activiteitengroep de x van de x, doelgroep; kinderen en volwassenen met een verstandelijke handicap met een zeer laag niveau. Taken; begeleiden van deelnemers, voorbereiden en uitvoeren van activiteiten.

Werkervaring
2005- heden: Sociaal pedagogisch werker, thuisbegeleiding. Taken; ondersteuning en huiswerkbegeleiding bij een jongen van 15 jaar met het syndroom van Asperger en zijn broertje van 12 jaar, dit valt onder het PGB.
2001-heden: Verkoper bij servicecounter van Albert Heijn. Taken: verkoop, klachtenbehandeling, hygiëne, mede leiding geven aan de kassagroep.
2002:  Vakantiewerk bij x x.
1999:  Vakantiewerk bij de x en de buurgroep de x, Paulusstichting.
1997-1999: Talloze vakantie en bijbaantjes binnen winkels. Van caissière tot schoonmaakster.

Vrijwilligerswerk
2005: Vrijwilligerswerk bij de x, begeleiden van kinderen en jeugdigen op het centrale kamp.
2002: Vrijwilligerswerk bij x, mee organiseren van het zomerfeest en boerderijpop.
1999:  Vrijwilligerswerk bij Kindervakantiewerk, begeleiden van kinderen tijdens activiteitenweek.

Vaardigheden
  Teamplayer en zelfstandig werker
  Doorzettingsvermogen
  Loyaal
  Inlevend


Commentaar op deze brief

De redactie van Carrièretijger wenst 'Nicky' heel veel succes bij de sollicitatie.  We vernemen graag in het forum hoe het haar vergaat.

Jouw brief ook in deze rubriek?

Wil je ook dat je brief in aanmerking komt voor bespreking in deze rubriek met voorbeeldbrieven? Zet dan je sollicitatiebrief en eventueel cv op het forum. Geef zelf af en toe ook commentaar op brieven en cv's van andere forumleden. Dat is de voorwaarde om met je eigen brief mee te dingen naar een plaatsje in deze rubriek. Als jouw brief niet wordt besproken, kun je je brief door andere forumleden laten nalezen en becommentariëren.

Auteur: Ysolde Bentvelsen

 

http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief/stage-en-opleidingsplaats/stage-hulpverleningssector Sitemap © Copyright Applinet B.V. 2004-2018 ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger