Sollicitatiebrief voor een stage

Dit is een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor een stage bij Ikea. Als je solliciteert voor een stage moet je duidelijk maken welke opleiding je doet en hoe de stage daarin past.

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: vacature hr-stage


Geachte heer Van der Blom,

Met deze brief wil ik mij graag aan u voorstellen als kandidaat voor de vacature van hr-stagiaire bij uw IKEA-vestiging in Delft. Momenteel zit ik in het tweede jaar van de hbo-opleiding Personeel en Arbeid aan Hogeschool x en ik zou graag mijn derdejaarsstage bij u willen lopen. In deze brief zal ik u uitleggen waarom.

In de vacaturetekst schrijft u dat je je als hr-stagiaire bezighoudt met alle voorkomende hr-thema’s, zoals werving & selectie, in- door- en uitstroom, verzuim en opleiding. Omdat ik me graag wil ontwikkelen tot allround P&O’er spreekt me dit enorm aan. Ook het zelfstandig uitvoeren van diverse projecten en activiteiten is me op het lijf geschreven. Ik ben iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, organisatietalent heeft, niet gauw stress kent en van uitdagingen houdt. Als bestuurslid van tennisvereniging ’t Graveltje heb ik al diverse projecten succesvol opgezet. Een voorbeeld hiervan is het kind-oudertoernooi dat ik vorig jaar nieuw leven heb ingeblazen en nu een daverend succes is. Verder ben ik flexibel, leergierig en heb ik door mijn studie geavanceerde kennis van MS Office.

Als student met een niet al te ruime beurs winkel ik graag bij IKEA. Het assortiment is geweldig - mooi design voor een betaalbare prijs - en ik word er altijd vriendelijk en vakkundig geholpen door mensen die plezier hebben in hun werk. Door mijn studie weet ik inmiddels dat gemotiveerde medewerkers ontzettend belangrijk zijn voor het succes van een onderneming. Als P&O’er-in-wording leer ik daarom graag bij jullie hoe jullie dit voor elkaar krijgen.

Bent u nieuwsgierig geworden naar mij? In een persoonlijk gesprek licht ik graag mijn motivatie voor deze stage aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Stageplaats, traineeship of opleidingsplaats Sollicitatiebrief voor een stage