Carrièretijger: Home Carrièretijger
Carrièretijger
Carrièretijger
U bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Cv opstellen Chronologisch cv

Chronologisch cv

Voorbeeld van een chronologisch cv

De meeste sollicitanten maken een standaard of chronologisch cv. Je verdeelt je cv in verschillende rubrieken, en de onderdelen daarvan zet je in chronologische volgorde. Dit in tegenstelling tot het vaardigheden-cv, waarin niet de tijdvolgorde, maar je vaardigheden en competenties  het uitgangspunt zijn.

Wat zet je in je cv?

Een standaard cv bevat de volgende rubrieken:

Hoe ga je te werk?

Karel: "Ik solliciteerde naar een functie voor zorgcoördinator bij een zorgcentrum. In de vacaturetekst werd veel nadruk gelegd op het omgaan met mensen en hun persoonlijke wensen. In mijn vrije tijd train ik honden bij een instituut waar blindengeleidehonden worden opgevoed. Dat vermeldde ik in mijn cv en schreef erbij dat ik daardoor ook veel in aanraking kwam met blinden die met de hond moesten leren omgaan en dat daar altijd een individuele aanpak voor nodig was. De sollicitatiecommissie vond dit een opmerkelijke activiteit en er ontstond een levendig gesprek tijdens mijn sollicitatie over dit onderdeel uit mijn cv. Heel leuk, en ja, uiteindelijk kreeg ik de baan."

Van oud naar nieuw of van nieuw naar oud?

Bij de rangschikking van functies en opleidingen kun je ervoor kiezen om de oudste dingen eerst te vermelden en de recentste dingen het laatst. Maar als je cv langer wordt door leeftijd en ervaring, kan het verstandig zijn om juist te beginnen met de meest recente dingen. Er is voor beide vormen wat te zeggen:

Hoe korter en bondiger je cv is, hoe minder beide bezwaren een rol spelen. Kies zelf wat je het prettigst vindt.

Carrièretijger laat sollicitatiebrief nalezenInspiratie nodig?

Bekijk een voorbeeld van een chronologisch cv. Of neem een kijkje in het forum, waar mensen hun cv plaatsen voor commentaar. Heb je suggesties voor andermans cv, of heb je gemerkt dat jouw cv het buitengewoon goed doet bij sollicitatiecommissies, stuur dan een bijdrage.

Aanbevolen websites

Aanbevolen boeken

Auteurs: Ysolde Bentvelsen en Mariëlle de Groot

https://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/cv-opstellen/chronologisch-cv Sitemap © Copyright Applinet 2004-heden ColofonAdverteren

Carrièretijgers in gesprek over solliciteren, opleiding, persoonlijke ontwik­keling en carrière maken:
Carrièretijger