Sollicitatiebrief communicatiemedewerker

Je naam
Je adres
Je pc en woonplaats

Naam bedrijf
T.a.v. …
Adres
Pc en plaats

Plaats, datum


Betreft: sollicitatie vacature communicatiemedewerker


Geachte mevrouw Van Houwingen,

Stop maar met zoeken! Hier ben ik: Carine van Wijn, de ondernemende, no-nonsens communicatiemedewerker waarnaar u zoekt. 'Wat een kabaal', zult u misschien denken, maar ik wil heel graag opvallen tussen die andere honderden brieven die u waarschijnlijk heeft ontvangen. Ik wil u heel graag duidelijk maken waarom deze functie en ik echt bij elkaar passen.
 
Communicatie, schrijven en social media zijn mijn passies. Vorig jaar heb ik mijn universitaire studie Communicatiewetenschappen afgerond met een scriptie over de iPhone. Na mijn afstuderen heb ik een halfjaar door Zuidoost-Azie gebackpackt. Tijdens mijn reis hield ik via Twitter en een reisblog familie, vrienden en andere geïnteresseerden op de hoogte van mijn belevenissen. Mijn blog viel blijkbaar erg in smaak, want ik won er zelfs de NL Reisblog 2011 mee. 

Nu ik weer in Nederland ben, heb ik enorm veel zin om mijn kennis en ervaring op communicatiegebied in te zetten voor een dynamische en uitdagende werkgever als u. Het spreekt mij enorm aan dat u klanten laat meedenken in het creatieve traject en dus niet voor maar mét klanten werkt. Door optimaal gebruik te maken van de kennis van de opdrachtgevers over markt, doelgroepen en concurrentie kun je samen mooie en doeltreffende campagnes opzetten.

Ik omschrijf mezelf als een zelfstandige een pro-actieve doener die in staat is om bij anderen de juiste snaar te raken. Ik houd van aanpakken, ben flexibel en heb een creatieve inslag. Gedurende mijn studietijd was als ik bestuurslid van hockeyvereniging De B(r)al verantwoordelijk voor pr en communicatie. Ik schreef onder meer teksten voor de (digitale) nieuwsbrieven, het relatiemagazine en de website en was verantwoordelijk voor het creëren van free publicity. Door een door mij opgezette wervingscampagne groeide het ledenaantal van de vereniging binnen een jaar met maar liefst 20 procent.

Vol van ideeën voor de invulling van de functie van communicatiemedewerker zie ik uit naar een uitnodiging voor het sollicitatiegesprek. Ik hoor graag van u!

Met vriendelijke groet,

Carine van Wijn

Bijlage: curriculum vitae


Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière maken Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Taal en communicatie Sollicitatiebrief communicatiemedewerker