Sollicitatiebrief juridisch medewerker

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: vacature juridisch medewerker frontoffice


Geachte mevrouw Van Tol,

In het Algemeen Dagblad van zaterdag 14 mei jl. las ik uw advertentie voor juridisch medewerker en dacht meteen: dit is een baan voor mij. In deze brief zal ik u uitleggen waarom.

Momenteel ben ik derdejaars student hbo Rechten en ik zal - zoals het er nu naar uitziet - in juli volgend jaar mijn diploma in ontvangst kunnen nemen. Uw vacature spreekt me aan,  omdat het mij de mogelijkheid geeft om naast mijn studie gerichte praktijkervaring op te doen.

Dit jaar heb ik stage gelopen bij xxx, een organisatie die een juridisch tegenwicht wil bieden aan de financiële branche en daarvoor op grote schaal juridische procedures tegen banken en verzekeraars voert. Tijdens mijn stage hield ik onder meer intakes met cliënten, beoordeelde hun dossier en voorzag hen van actuele informatie en uitleg met betrekking tot hun zaak. Ik heb er geleerd hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden, processtukken op te maken en juridische mogelijkheden te onderzoeken. Ik heb ondervonden dat iedere cliënt anders met zijn of haar situatie omgaat: de een is gelaten, de ander witheet van woede en de volgende komt niet uit zijn woorden door de vele tranen. Naast de ‘harde’ kant heb ik dan ook zeker mijn ‘zachte’ kant verder ontwikkeld, zoals mijn communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en klantgericht handelen.

U vindt in mij een resultaatgerichte, leergierige, flexibele werknemer die het leuk vindt om iets moeilijks simpel en helder uit te leggen. Ik heb plezier in het uitzoeken van (complexe) vragen en het geeft me een goed gevoel wanneer ik cliënten kan helpen met een goed onderbouwd antwoord en/of advies. Tijdens mijn stage heb ik meerdere malen te horen gekregen dat ik een prettige telefoonstem heb.

In bijgaand cv vindt u een overzicht van mijn opleidingen en werkervaring. Graag zou ik mijn gedrevenheid voor uw vacature willen toelichten in een persoonlijk gesprek. Ik zie uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Recht en bestuur Sollicitatiebrief juridisch medewerker