Sollicitatiebrief juridisch secretaresse

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats


Plaats, datum

 
Betreft: vacature juridisch secretaresse
 
Geachte mevrouw De Kok,

Een nieuwe uitdaging bij een groot en aansprekend advocatenkantoor, daar zet ik graag mijn tanden in. Vandaar ik dat via deze sollicitatiebrief mijn interesse in de vacature van juridisch secretaresse kenbaar wil maken. 

Ruim vier jaar ben ik nu als juridisch secretaresse werkzaam bij advocatenkantoor x te x, een middelgroot kantoor met diverse specialismen. Ik ondersteun er de advocaten en juridisch medewerkers die belast zijn met het arbeidsrecht. Mijn werkzaamheden bestaan uit archiveren, dossiers bijhouden, telefoonaanname, agendabeheer, postverwerking, opstellen van processtukken, verzorgen van correspondentie en facturatie. Zoals u kunt lezen, heb ik ruime ervaring in de door u genoemde werkzaamheden in het functieprofiel. Hierdoor ben ik in staat de taken bij uw kantoor snel op te pakken.

Nauwgezet, ook onder stressvolle omstandigheden, en gevoel voor verhoudingen zijn typische kenmerken van mij. Naast een goede typevaardigheid beheers ik het MS Officepakket uitstekend. Mede door mijn vooropleiding - de mbo-4-opleiding juridisch secretaresse - ben ik zeer bekend met de juridische terminologie. Communicatief ben ik zeer sterk en ik kan me zowel in het Nederlands als in het Engels uitstekend uitdrukken.

De reden dat ik bij uw kantoor solliciteer is dat ik toe ben aan nieuwe stap in mijn carrière en mijn expertise en vaardigheden graag wil inzetten voor een internationaal kantoor. Met mijn werkervaring en persoonlijke eigenschappen ben ik ervan overtuigd een goede aanvulling te zijn op uw team van juridisch secretaresses.

Een gedetailleerd overzicht van mijn ervaring en opleiding vindt u in mijn cv, dat ik als bijlage bij deze brief heb gevoegd. Uiteraard ben ik graag bereid mijn sollicitatie mondeling toe te lichten. Uw reactie zie ik met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Meer voorbeelden

Auteur: Marieke van Oosterhout
Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Recht en bestuur Sollicitatiebrief juridisch secretaresse