Sollicitatiebrief beleidsmedewerker

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats


Plaats, datum


Betreft: sollicitatie junior beleidsmedewerker Jeugd


Geachte heer Van den Berg,

Zeer geïnteresseerd las ik in de Courant van zaterdag jl. uw vacature voor junior beleidsmedewerker Jeugd. Graag kom ik voor deze functie in aanmerking.

Aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde ik Sociologie met als afstudeerrichting Beleid en consultancy. Tijdens mijn studie heb ik negen maanden stage gelopen op de afdeling Beleid en Ontwikkeling Maatschappelijke Zaken bij gemeente x, een erg leuke en leerzame periode waarin ik heb ontdekt dat ik me bijzonder thuisvoel bij de gemeentelijke overheid.

Tijdens mijn onderzoek naar diverse jeugdculturen heb ik veel contact gehad met zowel jongeren als professionals, waaronder jongerenwerkers, beleidsambtenaren en wethouders. Daarbij heb ik ondervonden dat ik goed kan schakelen tussen verschillende groepen en oog heb voor bestuurlijke verhoudingen. Naar aanleiding van mijn onderzoek heeft de gemeenteraad meerdere aanbevelingen overgenomen en de eerste resultaten hiervan zijn erg positief.

Het opstellen van beleid met oog voor de praktijk van alledag en het daadwerkelijk leveren van een bijdrage aan de leefbaarheid van een gemeente vind ik een van de leukste elementen van het werk als beleidsmedewerker. Uw gemeente spreekt me bijzonder aan, omdat het een smeltkroes is van diverse (jeugd)culturen en bijbehorende problematiek. Ik draag graag mijn steentje bij aan het jeugdbeleid van gemeente x om ervoor te zorgen iedere groep en iedere cultuur zich gehoord voelt en de gemeente een fijne plek vindt om te wonen. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en ervaring hier een positieve bijdrage aan kan leveren.

U vindt in mij iemand die snel leert en die open staat voor nieuwe uitdagingen. Verder zou ik mezelf willen omschrijven als: resultaatgericht, positief ingesteld en communicatief zeer vaardig. Ik kan goed zelfstandig werken, maar ik beleef ook veel plezier aan het samen met collega’s uitwerken van creatieve oplossingen die werken.

In bijgaand cv vindt u een overzicht van mijn opleidingen en werkervaring. Vanzelfsprekend ben ik graag bereid mijn motivatie nader toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Recht en bestuur Sollicitatiebrief beleidsmedewerker