Sollicitatiebrief constructeur

Je naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats
 
Plaats, datum
 
Betreft: sollicitatie constructeur
 
Geachte mevrouw Van Erp,

Toen ik in het Algemeen Dagblad van zaterdag 5 mei jl. de vacaturetekst voor de functie van constructeur bij uw ingenieurs- en adviesbureau las, raakte ik meteen enthousiast. In deze brief zal ik uitleggen waarom ik de constructeur ben op wie u kunt bouwen.

Na het afronden van mijn hbo-opleiding Civiele Techniek werk ik nu bijna drie jaar als constructeur bij bedrijf X. Ik houd me bezig met het ontwerpen van grote infrastructurele bouw- en hulpconstructies die zijn opgebouwd uit beton, staal of hout. Daarnaast verzorg ik ontwerprapporten en controleer ik tekeningen en bestekken. In mijn werk probeer ik zo veel als mogelijk innovatieve technieken toe te passen. Zo werkte ik bijvoorbeeld aan een project waarbij het gebouw een grote uitkraging had. De architect had in zijn ontwerp geen rekening gehouden met extra ondersteuning, terwijl dat wel nodig was. Na veel puzzelen en doordenken lukte het me een ontwerp te maken van de uitkraging zonder een extra kolom. Het geeft mij een kick om alles eruit te halen wat mogelijk is, en daarbij de praktische kant niet uit het oog te verliezen.

Naast een goed technisch inzicht beschik ik over uitstekende communicatie vaardigheden en kan ik me goed in de opdrachtgever verplaatsen. Hierdoor ben ik in staat om in begrijpelijke taal uit te leggen waarom iets wel of niet mogelijk is, want je kunt wel gelijk hebben, je moet het ook krijgen.

Over een aantal maanden ga ik samenwonen met mijn vriendin en daarom ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging in de regio Utrecht. Het liefst bij een bedrijf als het uwe, want de dynamiek en veelzijdigheid ervan spreekt me enorm aan. Uw bedrijf staat bekend om haar professionaliteit en heeft spraakmakende en uitdagende bouwwerken op haar naam staan. Met mijn werkervaring, kennis en eigenschappen ben ik van mening een goede aanvulling te zijn op uw team.

In bijgaand cv vindt u meer informatie over mijn werkervaring en opleidingen. In een persoonlijk gesprek licht ik graag mijn sollicitatie verder aan u toe.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Techniek Sollicitatiebrief constructeur