Sollicitatiebrief helpdeskmedewerker

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: vacature Medewerker Helpdesk ICT
 

Geachte heer Compaan,

Op www.werkeninict.nl las ik dat u op zoek bent naar een Medewerker Helpdesk ICT. Ik wil u via deze brief laten weten dat ik graag voor deze functie in aanmerking kom.

Twee jaar geleden heb ik de mbo-3-opleiding Medewerker Beheer ICT afgerond. Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan als medewerker Helpdesk ICT bij Computersolutions  BV. In deze functie houd ik me onder meer bezig met het installeren en beheren van hard- en software. Ook beantwoord ik ICT-vragen van medewerkers en help ik hen wanneer ze problemen hebben met hun computer, printer of andere ICT-zaken. Ik sta bekend als iemand met verstand van zaken en goede communicatieve vaardigheden. Soms zijn mensen boos, omdat een printer niet werkt bijvoorbeeld. Door begrip te tonen voor de situatie en rustig te blijven, weet ik er dan voor te zorgen dat iemand kalmeert en kan ik het probleem vervolgens op een rustige manier oplossen.  

In de vacaturetekst staat dat u het belangrijk vindt dat een medewerker helpdesk ICT kwaliteit levert. Ik vind kwaliteit leveren zeer belangrijk. Om die te kunnen leveren moet je naar mijn mening op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en trends op computergebied. Daarom lees ik graag tijdschriften als Computer!Totaal en Computer Idee en houd ik relevante websites en blogs bij.  

Ik heb het prima naar mijn zin bij Computersolutions BV, maar omdat ik binnenkort ga samenwonen met mijn vriendin ben ik op zoek naar een baan in de regio Almere. Uw bedrijf spreekt mij enorm aan vanwege de innovatieve werkomgeving, de informele sfeer en de flexibele werktijden. In de avonduren en in de weekenden werken is voor mij geen probleem.

Voor een compleet overzicht van mijn opleidingen en ervaring verwijs ik u naar mijn curriculum vitae. Graag zou ik de gelegenheid krijgen om mijn sollicitatie nader toe te lichten.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Techniek Sollicitatiebrief helpdeskmedewerker