Sollicitatiebrief projectleider ict

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: sollicitatie projectleider ict


Geachte heer Sprengers,

Naar aanleiding van uw persoonlijk bericht via LinkedIn solliciteer ik hierbij op de functie van projectleider ict. De functie spreekt me bijzonder aan en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kennis en ervaring deze prima zal kunnen vervullen. In deze brief zal ik u uitleggen waarom. 

Als projectleider bij een van de grootste banken van Nederland stuur ik projecten aan die in grootte variëren van drie tot acht medewerkers en in doorlooptijd van twee tot twaalf maanden. Ik ben verantwoordelijk voor het gehele ‘project-traject’, dat wil zeggen van het opstellen van een plan van aanpak tot en met de implementatie van de verandering. Om de risico’s te beperken en de projectdoelstellingen te halen maak ik daarbij veelal gebruik van Prince2 en ITIL. Ik verbind visie met daadkracht en combineer mijn passie voor ict met de drive om mensen te laten excelleren. Sturen en motiveren doe ik zowel over de waarden- als de resultaat-as.

Door mijn gedegen, energieke en authentieke stijl vinden collega’s het prettig om met me samen te werken. Centraal hierbij staat een open en eerlijke communicatie met mijn omgeving. Verder zou ik mezelf willen omschrijven als analytisch, omgevingsbewust, klantgericht en als een communicatief sterke teamplayer die overzicht houdt in complexe situaties.

Uw bedrijf spreekt me aan door de informele werksfeer en de hoge mate van professionaliteit. U combineert hard werken met hard ontspannen en dat credo is mij op het lijf geschreven. Ik kom namelijk het beste tot mijn recht in een professionele, afwisselende en moderne omgeving waarin verantwoordelijkheid, kwaliteit en zelfstandigheid sleutelbegrippen zijn.

In bijgaand cv vindt u een overzicht van mijn werkervaring en gevolgde opleidingen. Ik zou graag de mogelijkheid krijgen om mijn motivatie voor deze sollicitatie nader toe te lichten in een persoonlijke kennismaking met u.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae

Auteur: Marieke van Oosterhout

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Techniek Sollicitatiebrief projectleider ict