Sollicitatiebrief software engineer

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats

Plaats, datum


Betreft: sollicitatie software engineer


Geachte heer Van den Oever,

U bent op zoek naar een ambitieuze it-professional las ik in de Computable van vrijdag jl. In het bijbehorende functieprofiel kan ik me erg goed vinden. Daarom wil ik graag reageren op deze vacature.

Na het afronden van de hbo-opleiding Elektrotechniek ben ik aan de slag gegaan als consultant bij x, een detacheringsbedrijf dat zich bezighoudt met het leveren van diensten op het gebied van embedded software-ontwikkeling. Door de jaren heen heb ik bij verschillende bedrijven - Philps, NXP, ASML - software ontworpen voor hightech-apparaten, variërend van pick-and-place machines tot microscopen. Door deze verschillende werkomgevingen heb ik ruime kennis van en ervaring in diverse programmeertalen en testmethodieken, zoals het Windows platform, het .Net framework en de programmeertalen C, C# en C++. Daarnaast ben ik thuis in verschillende ontwikkelmethoden en -technieken, zoals Real-time, OOAD en Agile.

Ik heb een passie voor het vak van software engineering en vind het geweldig om met een team van professionals te puzzelen tot de meest efficiënte oplossing is gevonden en het systeem werkt. Om mijn kennis op peil te houden volg ik de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet. Geduld, toewijding en gedrevenheid zijn eigenschappen die mij typeren. Ook kan ik goed buiten kaders denken, want alleen dan kun je tot innovatieve oplossingen komen. Zo had ik bijvoorbeeld het idee om een nieuwe structuur voor een testframework te genereren, zodat het niet langer nodig was gegevens herhaaldelijk in te typen. Uiteindelijk kwam het tot een oplossing die zelfs breder toepasbaar was en tot een aanzienlijke tijdsbesparing leidde.

Na zeven jaar bij x gewerkt te hebben ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Uw bedrijf spreekt me niet alleen aan door de uitdagende projecten, maar ook door de informele werksfeer en hoge mate van professionaliteit. 
 
In bijgaande bijlage vindt u mijn cv. Uiteraard ben ik bereid deze nader toe te lichten in een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

Je naam

Bijlage: curriculum vitae
Auteur: Marieke van Oosterhout
Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Techniek Sollicitatiebrief software engineer