Voorbeeld sollicitatiebrief doktersassistent

Jouw naam
Adres
Postcode en plaats

Naam bedrijf
T.a.v.
Adres
Postcode en plaats


Plaats, datum


Betreft: vacature doktersassistent


Geachte heer De Zuid,

Met veel belangstelling las ik uw advertentie in het Eindhovens Dagblad van woensdag 18 april jl. waarin u aangeeft op zoek te zijn naar een doktersassistent. In deze brief wil ik u ervan overtuigen dat ik de persoon ben die u zoekt.

De functie van doktersassistent in uw praktijk sluit precies aan bij de werkervaring die ik als gediplomeerd doktersassistent in de afgelopen acht jaren heb opgedaan bij verschillende huisartspraktijken in de regio Den Bosch. In mijn huidige functie beantwoord ik de telefoon, ontvang patiënten en maak (vervolg)afspraken. Verder draag ik zorg voor het medisch dossier en medisch archief. Het computersysteem MIRA kent voor mij inmiddels geen geheimen meer. Naast deze administratieve handelingen heb ik ook mijn eigen spreekuur waarin ik onder meer bloeddrukmeting verricht, uitstrijkjes maak en oren uitspuit.
Ik heb in deze periode ervaren dat ik een echte teamplayer ben, maar ook goed zelfstandig kan werken. Bovendien ben ik zeer flexibel en zeker geen 9 tot 5-type. Tact, hulpvaardigheid en stressbestendigheid zijn tevens aspecten die mij typeren. Mijn ervaring, kennis en vaardigheden zet ik graag in om van uw nieuwe praktijk een prettige, deskundige en professionele plek te maken.

In uw advertentie staat vermeld dat u op zoek bent naar iemand die op maandag, dinsdag en woensdag kan werken. Dat is voor mij geen enkel probleem. Ook ben ik bereid om de opleiding tot triage-assistent te volgen.

Ik zou deze sollicitatie graag mondeling willen toelichten. Met belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Jelka de Vries (fictieve naam)

Bijlage: curriculum vitae

Commentaar op de sollicitatiebrief van Jelka

Jelka heeft een goede sollicitatiebrief geschreven. De brief is netjes opgebouwd een ze lijkt een geschikte kandidaat voor de functie van doktersassistente.

Ze benadrukt haar vaardigheden, sterke punten en persoonlijke kwaliteiten die voor de functie van doktersassistente van belang zijn. 

Bij het schetsen van haar ervaring mag ze wel iets meer uitweiden over haar rol in het team en het contact met patiënten. Tenslotte is ze als doktersassistente het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Ze is al enige tijd in de zorg werkzaam  en heeft ze ongetwijfeld het nodige meegemaakt. Kan ze bijvoorbeeld medische terminologie goed uitleggen aan patiënten?

Ook zou ze iets meer kunnen vertellen over de medische handelingen en medische onderzoeken waar ze ervaring mee heeft (zoals de patiënt voorbereiden op het onderzoek). Ze zou een voorbeeld met de STARR-methode kunnen geven van een ongeruste patiënt die ze heeft kunnen geruststellen. De meeste doktersassistenten hebben veel ervaring met ongeruste of lastige mensen en het geven van concrete voorbeelden is een goede manier om werkervaring over te brengen.

Informatie die ontbreekt in de brief en die dus in haar cv moet staan is:

  • welke opleiding tot doktersassistent ze heeft gedaan
  • of ze beschikt over het diploma doktersassistent
  • eventuele andere ervaring in de medische wereld

We wensen Jelka veel succes en hopen dat zij uit de vele kandidaten is gekozen.

Auteur: René Pijlman

Je bent hier: Home Carrière Solliciteren Sollicitatiebrief en cv Voorbeelden van sollicitatiebrieven Zorg Voorbeeld sollicitatiebrief doktersassistent